index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Izgrađen kanalizacijski podsustav Špinut-Poljud

Nakon dvije i pol godine, koliko su trajali radovi na proširenju obuhvata kanalizacijske i vodoopskrbne mreže, Eko agencija Kaštelanski zaljev predala je na upravljanje tvrtci Vodovod i kanalizacija podsustav Špinut-Poljud ...

2015_03_18_eko-k-zaljev.jpg ... i time omogućila da se fekalije s Poljuda i iz Špinuta više ne ulijevaju u more.
Rečeno je to na jutros održanoj tiskovnoj konferenciji organiziranoj u prostoru Eko agencije Kaštelanski zaljev na kojoj su projekt vrijedan 10,5 milijuna kuna predstavili gradonačelnik Ivo Baldasar, direktor gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija , Zdravko Mulić i direktor Agencija Eko Kaštelanski zaljev, Danijel Kukoč.
Prema riječima gradonačelnika Ive Baldasara Agencija Eko Kaštelanski zaljev postala tvrtka s velikim znanjem koja je spremna za velike zahvate i poslove, a sve ono što je planirano 1998. kada je osnovana realizirat će se u naredne dvije godine.
„Ukupno je uloženo dvije milijarde kuna, od čega je Grad uložio oko 600 milijuna kuna. Vjerujem da ćemo ovu tvrtku moći iskoristiti i nakon 2020. godine za neke buduće planove“ zaključio je gradonačelnik Baldasar.
U iduće dvije godine gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija će na području Splita investirati 70 milijuna kuna u izgradnju kanalizacijskog i vodovodnog sustava, a nakon toga će 90 posto stanovništva imati legalnu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu.
„U idućih tri do pet godina Vodovod i kanalizacija postaje jedan od najvećih investitora na području Splita s projektima vrijednima 200 milijuna eura. Aplicirali smo na dva europska projekta - Aglomeracija Split - Solin i Kaštela - Trogir. Dobili smo ugovor i u fazi smo privlačenja sredstava za projektiranje, a nastavno na to ide gradnja i uređaji“, najavio je Zdravko Mulić, direktor ViK-a.Radove na izgradnji podsustava Špinut-Poljud izvela je tvrtka Cestar, a izgrađeno je 1745 metara dužnih cjevovoda, četiri crpne stanice koje su umrežene sustavom daljinskog nadzora i upravljanja na uređaj Stupe te je izvedena rekonstrukcija postojećeg tlačnog cjevovoda na Putu Supavla. Prikupljene komunalne otpadne vode se dalje transportiraju na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Katalinića Brig. Za vrijeme pokusnog rada ovog podsustava, koji je trajao mjesec dana, kako je kazao direktor Eko agencije Kaštelanski zaljev, Danijel Kukoč, sustav je precrpio cca 75.000 m3.
Dodao je kako su završeni radovi te ishođene uporabne dozvole za dionice Srinjine i Mejaši, a najavio je i da su u fazi pripremnih radova za izgradnju fekalne kanalizacije u Ulici Ivana Merza na Mejašima. Ishođena je lokacijska dozvola, objava postupka javne nabave je planirana za ovo ljeto, a gradnja bi trebala početi na jesen.
„U sklopu Eko projekta do ljeta ove godine planiraju se objaviti natječaji za izgradnju kanalizacijske i vodoopskrbne mreže Žrnovnice vrijedni oko 30 milijuna kuna, kao i natječaji za izgradnju kanalizacijske mreže na Kili vrijedni oko 20 milijuna kuna. Objavit će se i natječaji za izgradnju crpne stanice Slatine 1 s pripadajućim kolektorima i sekundarnom kanalizacijskom mrežom, a vrijednost tih radova je procijenjena na oko sedam milijuna kuna“, rekao je Kukoč.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba