index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Gradonačelnik Baldasar uputio županu prijedlog za proglašenjem elementarne nepogode

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar uputio je danas splitsko-dalmatinskom županu Zlatku Ževrnji prijedlog za proglašenjem elementarne nepogode na području grada Splita za razdoblje od 5. do 7. ožujka 2015. godine  kada je bura, jačine veće od osam bofora, ...

2014_04_10_Split_B.jpg ... na gradskom području uzrokovala znatnu materijalnu štetu na građevinama, opremi, zemljištima, dugogodišnjim nasadima , šumama, obrtnim sredstvima, te ostalim sredstvima i dobrima.

Prijave štete mogle su se podnositi do 12. ožujka 2015. u 12 sati putem maila, faxom ili izravno na protokol, a do 15 sati protokolirano je 135 prijava koje su podnijele pravne i fizičke osobe.

Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, na temelju prikupljenih, nepotpunih podataka, danas je potpisalo tzv. prvo priopćenje u kojem je pored faktičkih podataka navedena i prva gruba procjena štete od 30 milijuna kuna, od čega se najveći dio odnosi na štete pravnih osoba. Važno je napomenuti da ta procjena nije mjerodavna jer je rađena na temelju prijava šteta koje su podnijeli građani i pravne osobe, a nije još obavljen uvid nadležnih osoba. U skladu sa zakonom tzv. prvo priopćenje šalje se Županijskom i Državnom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda, kao i nadležnim ministarstvima.
U roku od 60 dana od dana nastanka štete Gradsko povjerenstvo dužno je donijeti konačno izvješće o štetama te ga proslijediti Županijskom i Državnom povjerenstvu. Štetu kod pravnih osoba, čija je šteta najveća, temeljem zakona procjenjivat će posebno povjerenstvo, a na trošak pravne osobe.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba