index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Dogradonačelnica Batarelo primila počasnog konzula RH u Krakowu

Zamjenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo primila je danas u velikoj vijećnici Gradske uprave počasnog  konzula RH u Krakowu Pavela Wlodarczykog, koji je došao u posjet Splitu zajedno s gospodarstvenicima ...

2015_03_12_Poljski_veleposlanik.jpg ... Robertom Matyjaszekom, zamjenikom predsjednika tvrtke Ecorax ltd i Jacek Pawlaczyk, predstavnikom tvrtke Pengaz.
Zamjenica je izrazila zadovoljstvo nastavkom suradnje koja je započeta prošle godine projektom „3 x Hrvatska“, gdje se Grad Split u Krakowu predstavio potencijalnim investitorima, gospodarstvenicima, a i ostvareni su određeni kontakti na području turizma i kulture.
„Prošlogodišnji turistički panel u tri poljska grada doprinio je porastu broja poljskih turista u Splitu te ih smjestio uz bok Nijemcima i Britancima. Radi se o porastu od dvadeset posto“, kazala je zamjenica istaknuvši važnost nastavka izgradnje prijateljstva između Krakowa i Splita. „Ima razloga da budemo gradovi partneri što zbog povijesnih, što zbog kulturnih aspekata“, nadodala je zamjenica.
Počasni konzul se zahvalio Gradu na prijemu te predstavio poduzetnike koji su došli na sastanak, navodeći da se radi o tvrtkama koje predstavljaju projekte vezane za tehnologiju i zaštitu okoliša. „Ove tvrtke imaju iskustva te mogu pomoći i odgovoriti na pitanja oko izvlačenja sredstava iz EU fondova“, kazao je počasni konzul nadovezavši se na temu potencijalnog prijateljstva dvaju gradova. „Krakow je spreman na suradnju, a želja nam je da svi projekti grada Krakowa budu prezentirani u Splitu, a isto tako Splita u Krakowu.“, nadodao je počasni konzul.Zamjenica je iskoristila priliku te preko konzula uručila pozivnicu za gradonačelnika Krakowa povodom obilježavanja Sv. Dujma, Dana Grada.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba