index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Gradonačelnik primio  kandidatkinje „Splitskog cvita“

Danas su gradonačelnik Ivo Baldasar i njegovi zamjenici Aida Batarelo i Goran Kovačević primili kandidatkinje za priznanje „Splitski cvit 2015.“

2015_03_11_Cvit_Splita_01.jpg Riječ je o priznanju koje zaslužnim splitskim ženama već treću godinu za redom uručuje Udruga „Naš kvart“ povodom Međunarodnog dana žena, a ovogodišnja dobitnica je Danijela Jelić, predsjednica Udruge za inkluziju „Lastavice“.
Gradonačelnik se zahvalio svim kandidatkinjama i podsjetio koliko su žene važne za naše društvo, a i za grad Split. . „Žene su pravo bogatstvo ovoga grada koje treba čuvati i paziti, no mislim da one više paze nas. Ta energija koju ovih četrdeset i osam žena ima i svi ljudi okupljeni oko njihovih projekata pokazuje što Split zapravo ima“, kazao je gradonačelnik te posebno zahvalio Mileni Mratinić, organizatorici ove hvalevrijedne nagrade.

2015_03_11_Cvit_Splita_03.jpg„Ja sam izuzetno počašćena što sam izabrana ove godine, iako su mogle biti izabrane bilo koja od predloženih kandidatkinja. Split mora biti ponosan na ženski rod, na ono što mi u našem gradu radimo, na inicijative koje nosimo, na projekte koje smo izradili“, nadodala je Danijela Jelić, ovogodišnja dobitnica, napomenuvši da je izrazito ponosna na činjenicu što je njezin program stambenih zajednica, koji je pokrenula početkom devedesetih pri Centru Juraj Bonači, usvojen kao strategija Vlade s ciljem deinstitucionalizacije štićenika u domovima.

Podsjetimo, ove godine za nagradu „Splitski cvit“su nominirane: prošlogodišnja dobitnica Đordana Barbarić, predsjednica udruge Most, časna sestra Darija Bota, floristica i predsjednica županijske Obrtničke komore Marija Crmarić, Nives Ivelja, predsjednica udruge Mi, učiteljica Ivka Kavelj, odgojiteljica Tatjana Kljenak, judašica Marijana Mišković, mlada dobrotvorka Pinija Poljaković, inženjerka građevine Slavica Runjić Šegvić, Lepa Smoje, učiteljica baleta i supruga legendarnog Miljenka Smoje, povjesničarka umjetnosti i profesorica engleskoga jezika i književnosti Jasenka Splivalo, profesorica fizike Leandra Vranješ Markić, nastavnica glazbene kulture i ravnateljica OŠ Slatine Danica Zaić i Irena Zakarija - Grković, sveučilišna nastavnica i promicateljica dojenja.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba