index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Gradonačelnik Baldasar obišao nevremenom pogođena područja

Gradonačelnik Ivo Baldasar je, zajedno sa zamjenikom Goranom Kovačevićem i  suradnicima Špirom Cokarićem, pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo, Filipom Butorovićem, ...

2015_03_09_stobrec.jpg ... pročelnikom Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje i Davorom Marasovićem, savjetnikom gradonačelnika za komunalu, posjetio područja grada Splita koja su pretrpjela najveću štetu tijekom prošlotjednog orkanskog nevremena. Prvo su posjetili kamp u Stobreču gdje su se sastali s Ivicom Tafrom, vlasnikom jedinog gradskog kampa. Tafra je, napomenuvši da je ovo prvi posjet nekog gradonačelnika kampu u devet godina njegovog postojanja, naveo da su sva stabla uklonjena i da se radi o velikoj materijalnoj šteti, ali da imaju potporu svih institucija, mjesnih zajednica i udruga te se nadaju da će do sezone uspjeti sanirati štetu. Nakon kampa, gradonačelnik i suradnici obišli su i središte Stobreča, potom groblje u Žrnovnici te halu Sajma GAST.
„Kamp u Stobreču je doživio najteža oštećenja. Radi se o jedini gradskom kampu gdje je srušeno 125 stabala, riječ je o starim borovima što je zapravo prava šteta. I u samom centru Stobreča je dječje igralište poharano, to je sad sanirano, uređeno, oko crkve je također par slomljenih čempresa. U Žrnovnci na groblju je također velika šteta gdje su dva velika čempresa uništila nekoliko grobnica.“, kazao je gradonačelnik Ivo Baldasar te nastavio:
2015_03_09_zrnovnica.jpg„Direktno ćemo pomoći GAST na način da ćemo produžit sajam četiri, pet dana u sklopu postojeće koncesije koju su dobili te im barem malo financijski pomoći. Inače ih svake godine subvencioniramo, ove godine smo smanjili tu subvenciji, ali ćemo je sada povećati s obzirom na strašnu štetu koju su pretrpjeli te na taj način direktno pomoći organizatorima.“, istaknuo je Baldasar te nadodao da će se sajam GAST iduće godine najvjerojatnije održavati u Spaladium Areni. Što se tiče proglašavanja elementarne nepogode gradonačelnik je naglasio da će se sastati s županom Ževrnjom u cilju pronalaska zajedničkog rješenja.“Prikupljamo još procjenu štete što ćemo objaviti na web stranicama grada. Molim sugrađane koji su pretrpjeli štetu da se jave. Imamo komisiju, povjerenstvo koje je formirano od strane Gradskog vijeća pa ćemo sve te zahtjeve, procjene sumirati i vidjeti što možemo napraviti. Mi ćemo svakome na najbolji mogući način pokušati pomoći.“, kazao je gradonačelnik Ivo Baldasar.Na kraju obilazaka gradonačelnik i suradnici su posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu te izrazili zahvalnost cijeloj ekipi koja je brzo intervenirala tijekom nevremena.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba