index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Posjet kineske delegacije gradskoj upravi

Danas je u zgradi Gradske uprave splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio izaslanstvo kineske provincije Zhejiang, koju je predvodila viceguvernerka Liang Liming.

2015_03_09_delegacija-kina.jpg „Posebna mi je čast i sretan sam što smo primili još jednu delegaciju iz provincije Zhejiang odakle je i naš novi grad prijatelj Hangzhou“, kazao je gradonačelnik Ivo Bladasar.
Gradonačelnik je podsjetio izaslanstvo da Grad Split trenutno radi, u suradnji sa Sveučilištem, na realizaciji pilot projekta studentske razmjene splitskih i kineskih studenata.
„Naš primarni interes je razvoj gospodarskih interesa. Izuzetno dobro surađujemo s gospođom veleposlanicom Kine te se nadamo da ćemo uz njezinu pomoći realizirati određene zamisli.“, nadodao je gradonačelnik.
Liang Liming, viceguvernerka provincije Zehijang, pozvala je predstavnike gradske vlasti na sajam investicija i trgovine China-CEEC Expo 2015, koji će se u lipnju održati u gradu Ningbo. Viceguvrnerka je navela važnost sajma kao mogućnost prezentacije investicijskih, kulturnih, obrazovnih i turističkih perspektiva grada Splita. Kroz sajam Split bi upoznali mali i srednji poduzetnici kojih na području provincije ima više od sto tisuća. Viceguvernerka i gradonačelnik su zaključili da Split i provinciju vežu sličnosti kao što je lučka povijest te bi se upravo u tom pravcu kretala suradnja transporta robe i dobara iz Kine preko Splita u zemlje Europske unije, također i obratnim smjerom.
Na strani Grada Splita primanju je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo i pročelnica Službe za gospodarstvo, međunarodne i europske fondove Ela Žižić, dok su sa strane provincije Zhejiang prisustvovali Wu Guiying, predsjednik kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine - podvijeće Zhejiang, Gu Jianxin, zamjenik glavnog direktora Zheijang Odjela kineskih vanjskih i prekomorskih poslova; Mia Hongtao, zamjenica glavnog direktora Zhejiang odjela za trgovinu; Ren Weihai, direktor Generalnog ureda narodne vlade provincije Zheijang; Wu Yue, zamjenica direktora za europske i afričke poslove Zheijang Odjela kineskih vanjskih i prekomorskih poslova.
Na kraju susreta viceguvernerka Liang Liming se upisala u Spomen knjigu grada te je s gradonačelnikom razmijenila poklone.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba