index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Zbog orkanske bure gradske službe i ustanove rade pojačanim intenzitetom

Sva komunalna poduzeća i gradske ustanove su u stanju pripravnosti i rade pojačanim intenzitetom , utvrđeno je na sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje  Grada Splita održanoj u petak poslije podne.

2015_06_03_mkc.jpg Grad je, naime, povodom izvanrednih okolnosti sazvao sjednicu Stožera na kojoj su podnesena izvješća svih žurnih službi i gradskih komunalnih poduzeća o šteti nastaloj uslijed nevremena uzrokovanog orkanskom burom i poduzetim aktivnostima na njenom otklanjanju. 
Ljudskih žrtava srećom nije bilo, a broj intervencija KBC-a Split i Ustanove za hitnu medicinsku pomoć nije bio iznad uobičajenog. Pripadnici HGSS-a su u stanju pripravnosti. DUZS Split je tijekom protekla dva dana imao preko 2000 poziva.
Najveće štete utvrđene su u kampu Stobreč i na hali sajma GAST. 
2015_06_03_mkc-2.jpgJavna vatrogasna postrojba Grada Splita zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvima Split, Žrnovnica i Slatine imala je tijekom četvrtka i petka 166 intervencija na uklanjanju polomljenih stabala, fasada, krovova... Na nekoliko lokacija vatrogasci ne mogu djelovati dok se vjetar ne smiri, a posljedice  nevremena raščišćavat će zajedno s Parkovima i nasadima sigurno do polovice idućeg tjedna. Pripadnici Postrojbe Civilne zaštite Grada Splita, njih 30-ak podijeljeno po skupinama, stavljeni su na raspolaganje JVP i komunalnim poduzećima te im pomažu u manje složenim intervencijama. 
Izvješća komunalnih poduzeća i službi govore o 110 oštećenih prometnih znakova i 6 uništenih semaforskih lanterni, 300 razbacanih kontejnera (u ovom trenutku dio kontejnera, na kritičnim lokacijama,  je polegnut kako ne bi došlo do ponovnog pomicanja.) Do 14.00 sati evidentirana su 142 oborena stabla na području Grada i mjesnih odbora.
Evidentirano je, također, da je do 14 sati  oboreno 17 stupova javne rasvjete i to  12 stupova  na području Grada, a 5 stupova na području Mjesnih odbora Žrnovnica i Slatine.
2015_03_06_civilna-1.jpgOštećene su 4 autobusne nadstrešnice i to u najvećem dijelu na krovištima i pleksiglas staklima. Uz glavne prometnice na području Javne ustanove park šuma Marjan oboreno je 10 stabala, dok unutar šume nije izvršen nadzor. Tijekom četvrtka i petka na području grada oštećeno je 19 vozila. Stožer će nastaviti s praćenjem stanja te ovisno o razvoju situacije donijeti odluke o daljnjem postupanju. Prema meteorološkim prognozama očekuje se da će bura oslabiti, a kad se naprave konačna izvješća Grad Split je spreman, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, pomoći u ublažavanju posljedica nastale štete.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba