index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Izaslanstvo Splita u posjetu Charlottenburg-Wimersdorfu

U povodu 45.obljetnice uspostave prijateljstva između Splita i Charlottenburg-Wilmersdorfa, splitsko izaslanstvo, predvođeno gradonačelnikom Ivom Baldasarom, od 5. do 8. ožujka 2015. godine boravit će u uzvratnom posjetu ovoj prijateljskoj berlinskoj općini.

2014_03_15_Split_003.jpg Izaslanstvo u kojem su i zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo te Nikola Horvat, voditelj Odsjeka za međunarodne poslove, će s domaćinima, gradonačelnikom Reinhardom Naumannom i njegovim suradnicima, u Gradskoj vijećnici Charlottenburga razgovarati o dosadašnjoj suradnji te njenom unapređenju.
U Gospodarskoj komori Berlin će se razgovarati o unapređenju gospodarske suradnje, poslovnoj promidžbi Berlina i Splita, privlačenju stranih investicija, međunarodnoj agencijskoj promociji lokalnih poslovnih subjekata, prezentaciji poslovnih projekata dva grada i splitske regije. Razgovarat će se i o predstojećem projektnom natječaju Smart Cities (SMART NEXUS) u okviru programa Europa za građane „Horizon 2020.“, a bit će predstavljen i „Berlin Film und Business Location Center“.
Izaslanstvo će posjetiti i međunarodni turistički sajam ITB, gdje će, uz ovogodišnju turističku ponudu Splita i Dalmacije, berlinskoj turističkoj publici i touroperatorima biti predstavljeni i projekti HTZ „Hrvatska 365“ te projekt Slobodne Dalmacije „Croatia Tickets“. S predstavnicima tamošnje turističke privrede, u okviru štanda Hrvatske turističke zajednice, razgovarat će se i o rezultatima velikih touroperatora u usporedbi s prošlom godinom, promotivnim aktivnostima, proljetnim destinacijskim promocijama, dostupnosti Splita/Dalmacije gostima sa sjevera Njemačke…
Tijekom boravka, izaslanstvo će obići Berlin te posjetiti i spomenik Marku Maruliću postavljen 2000. godine. Prijateljstvo Splita i Charlottenburg – Wilmersdorfa u Berlinu uspostavljeno je 1970. godine, a njemačko izaslanstvo redovno prisustvuje proslavi Dana grada – blagdanu svetog Duje.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba