index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Otvoren jubilarni 20. međunarodni sajam GAST

Danas je u Splitu otvoren jubilarni, 20. međunarodni sajam GAST, koji se održava uz pokroviteljstvo grada Splita te ministarstava regionalnog razvoja i fondova EU, gospodarstva, poljoprivrede i turizma, kao i Hrvatske turističke zajednice i Splitsko dalmatinske županije.

2015_03_04_gast.jpg Sajam je u ime predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović otvorio njen izaslanik župan Zlatko Ževrnja. „Ne treba biti ekonomski analitičar da bi se vidjelo u kakvim teškim uvjetima posluju gospodarstvenici u Hrvatskoj, stoga neću govoriti o problemima, nego ću, kao i Predsjednica Republike pozvati na konsenzus o toliko potrebnim nam reformama, prije svega smanjenja poreznog opterećenja gospodarstva, reorganizacije uprave boljeg iskorištavanja europskih fondova i poboljšanja poduzetničke klime“, kazao je župan Ževrnja, dodavši da je Županija prepoznala i podržava ovaj sajam, jer su gastronomija i enologija proizvodi s izraženom efektivom razvoja te s obzirom da je Županija najvećim dijelom orijentirana na turizam s posjetom od 2,5 milijuna gostiju i 13 milijuna noćenja.
Upućujući čestitke organizatorima Sajma za uspješan rad unatoč krizi, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je kazao daje GAST najvažniji jer okuplja susjede i prijatelje, jer se tu „radi posao“, što je veliki uspjeh u vrijeme recesije. „Ovaj sajam je uporno i žilavo opstao najviše zahvaljujući vašoj viziji i želji da na sajmu okupite ono što je izuzetno značajno za naš grad i Dalmaciju pa i cijelu državu. Hrana i piće su baza turizma, a turizam je baza našeg življenja i postaje sve značajniji za našu državu“, kazao je gradonačelnik Baldasar zahvalivši svima što su došli i pozvavši ih da potpišu što više ugovora i da se vrate iduće godine u Split.
2015_03_04_sajam-gast.jpgČestitke i zahvalnost domaćinima, uz isticanje značaja sajma te uz želje za uspjeh izrekli su i dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić te predsjednica HGK Županijske komore Split Katja Buličić, a svima skupa je zahvalila na sudjelovanju i podršci direktorica Sajma Sanja Vuković Veić, koja je istakla da je u proteklih 20 godina bilo teško raditi pogotovo u poslijeratno vrijeme, ali da se zahvaljujući vizionarstvu osnivača sajma te njegovih današnjih voditelja uspjelo ustrajati zahvaljujući čemu je kroz sajam prošlo 25 tisuća poslovnih brendova, održano 80 stručnih skupova i konferencija te je zabilježeno pola milijuna posjeta.Na GAST-u, odnosno sajmu prehrane, hotelske i ugostiteljske opreme, pića, namještaja, vina, kave i turizma će sudjelovati više od tisuću izlagača i suizlagača iz 11 zemalja, a trajat će do 8. ožujka.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba