index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Od 4. do 8. ožujka jubilarni 20. Sajam GAST

Na žnjanskom platou će se od 4. do 8. ožujka ove godine održati jubilarni, 20. GAST, sajam prehrane, hotelske i ugostiteljske opreme, pića, namještaja, vina, kave i turizma. Sajam, na kojem će sudjelovati više od tisuću izlagača i ...

2015_02_27_Press_Gast_B.jpg  ... suizlagača iz 11 zemalja, danas su, uz organizatore, predstavili i pokrovitelji i sponzori. Naime, sajam se već tradicionalno, uz pokroviteljstvo Predsjednice Republike, ministarstva poljoprivrede, turizma, regionalnog razvoja i EU fondova, održava i pod pokroviteljstvom Grada Splita, Splitsko dalmatinske županije, Hrvatske gospodarske komore te uz sponzorstvo splitske Turističke zajednice.

Čestitajući na značajnoj godišnjici i 20-godišnjem uspješnom radu zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević je istaknuo važnost ove manifestacije za promociju Splita kao sajamskog grada i turističke destinacije.

„Sajam je svih ovih godina bilježio trend rasta. Grad Split je također proteklih godina bilježio progresivne stope rasta u turizmu i turističkim industrijama, što je u korelaciji s održavanjem ovakvih sajmova kao mjesta gdje poslovni ljudi mogu razmijeniti ideje, poslove i na vrijeme se pripremiti za sezonu. Stoga smo i logistički i financijski poduprli ovaj sajam, za kojeg vjerujemo da će i dalje rasti, kao što se i cjelokupni turizam u Splitu sve više razvija i za koji razvoj postoji veliki prostor“, kazao je zamjenik Kovačević.

2015_02_27_Press_Gast_A.jpgO važnosti sajma i učincima na razvoj lokalne zajednice i turizma govorili su i direktorica Sajma Split Sanja Vuković Veić, direktor Sajma GAST Bogdan Šarić te Vesna Friedl, direktorice HGK Županijske komore Split. Oni su istakli kako je zahvaljujući sajmu kroz Split u proteklih 20 godina prošlo pola milijuna posjetitelja, predstavljeno je 26 tisuća brendova i tvrtki, održano više od 80 stručnih skupova i konferencija, ocijenjeno 7500 uzoraka vina, što sve potvrđuje da je ovaj sajam krucijalno mjesto u pripremi turističke sezone.

Na sajmu će se i ove godine predstaviti niz proizvoda i usluga iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Indonezije, Italije, Makedonije, Njemačke, Poljske, Slovenije, Srbije i naravno Hrvatske. Uz specijalizirane „podsajmove“ održat će se niz stručnih skupova poput 3. Turističke mreže – konferencije o turizmu; 1. Dana dizajna u turizmu, ali i Regionalnog skupa gospodarskih komora, sa ciljem poboljšanja gospodarske razmjene. Organizatori skupa su najavili i brojna rođendanska iznenađenja poput sniženih cijena pojedinih proizvoda, besplatnih degustacija te još nekih iznenađenja.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba