index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Svečano otvoren stan za djecu „Maestrala“

Danas je u Getaldićevoj ulici svečano otvoren stan kojega je za potrebe organiziranog stanovanja štićenika Doma za nezbrinutu djecu „Maestral“ iznajmio Grad Split.

2015_02_27_Maestralov_stan_A.jpg „Ovo je najbolja alternativa biološkoj obitelji, a svima nam je cilj što bolja integracija štićenika u društvo“, kazao je Miljenko Grabar, ravnatelj Doma „Maestral“ te nadodao da se trenutačno u Domu nalaze 124 štićenika i 67 djelatnika koji se trude osigurati djeci što normalniji život.

Otvaranju su nazočili potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić, gradonačelnik Ivo Bladasar, zamjenica Aida Batarelo, savjetnica gradonačelnika za socijalnu skrb i zdravstvo Nina Miličević  i ravnatelj Doma Maestral Miljenko Grabar. Ministrica Opačić se zahvalila Gradu Splitu i gradonačelniku na potpori prilikom osiguravanja stana.

2015_02_27_Maestralov_stan_B.jpg„Lagano se pomičemo iz institucija prema domovima, a stambene zajednice su puno bolji, kvalitetniji oblik od institucija“, naglasila je ministrica Opačić . Gradonačelnik Ivo Baldasar je izrazio ponos što je Grad Split dio akcije i što su uz pomoć Ministarstva uspjeli osigurati stan za štićenike Doma „Maestral“ te naglasio važnost daljnje pomoći Grada pri zbrinjavanju djece.

2015_02_27_Maestralov_stan_C.jpgGrad Split je od 1. veljače za štićenike Doma Maestral iznajmio dvoetažni stan, površine 112 kvadratnih metara, za kojeg će izdvajati 4000 kuna za mjesečni najam. Ugovor je potpisan na rok od tri godine, a ukoliko se poštuju odredbe potpisanog Ugovora automatski se produžava na još dvije godine. Riječ je o socijalnoj usluzi organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu pomoć kojom se jednoj ili više osoba tijekom 24 sata dnevno osiguravaju osnovne životne potrebe te socijalne, radne, kulturne, obrazovne, rekreacijske potrebe.

U splitski stambeni prostor tijekom veljače je uselilo šestoro djece, u dobi od 7 do 18 godina zajedno  sa četiri stručna djelatnika koji će brinuti o štićenicima 24 sata dnevno. Trenutno je u Hrvatskoj 1500 djece štićenika.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba