index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Počinju radovi na proširenju šetnice od Hotela Ambasador do Matejuške

Grad Split je danas izdao tvrtki „Pomgrad inženjering“ d.o.o. Prometnu suglasnost za formiranje gradilišta te provođenje privremene regulacije prometa, radi izvođenja radova izgradnje – proširenja šetnice „od Hotela Ambasador do Matejuške“.

2015_02_23_ambasador.jpg Suglasnost je dana na zahtjev Pomgrada, koji je u tu svrhu dostavio i prethodnu prometnu suglasnost županijske Policijske uprave. Suglasnost za privremenu regulaciju prometa dijelom Trumbićeve obale vrijedit će do 31. prosinca 2015. godine, a njenim izdavanjem su stvoreni uvjeti za početak radova na gradilištu, na kojem je već u petak, 20. veljače postavljena gradilišna ploča.
Privremenu prometnu signalizaciju će provesti tvrtka „Cestar“ d.o.o., koja je i ovlaštena za održavanje cesta i prometne signalizacije, a prema rješenju privremene regulacije prometa, kojeg je izradila tvrtka „Strabag hidroinženjering“ d.o.o. Sukladno tom rješenju uklonit će se postojeći parapetni zid sa ogradom i postojećom vegetacijom na mjestu gdje će se odvijati prometovanje vozila za potrebe gradilišta te kamene ploče širine cca 7 metara kako bi se nDSC_5414.jpga prometnicu spojio privremeni odvojak za potrebe gradilišta. Za vrijeme izvođenja radova, u slučaju potrebe, fizičku regulaciju prometa, koji će inače biti određen prometnom signalizacijom, vršit će prometna policija. Kod noćnog rada, ili pri smanjenoj vidljivosti radni strojevi će imati aktivirana rotirajuća svjetla. Nakon završetka radova izvođač će parapetni zid sa ogradom te hodne površine vratiti u prvobitno stanje.
Zona izvođenja radova se mora ograditi čvrstom gradilišnom ogradom. Radovi koji će se vršiti na nogostupu te uklanjanje metalnih stupića, kao i kontrola stanja kamenih ploča bit će u nadležnosti tvrtke „Point Split“ d.o.o. Vozila za potrebe gradilišta moraju biti osigurana od rasipanja građevinskog materijala. Mora se redovito održavati njihova čistoća, kao i pranje kotača prilikom izlaska vozila s gradilišta. Također, nije dozvoljeno iznošenje građevinskog materijala kao i onečišćavanje javno-prometnih površina na kojima se ne izvode radovi.
Inače, ugovor o proširenju šetnice od ex hotela Ambasador do Matejuške predstavnici Grada Splita i Pomgrad inženjeringa d.o.o. potpisali su 30. siječnja ove godine, a završetkom radova će se dovršiti i pješački koridor od uvale Baluni do lučice Matejuška. Sam ugovor je vrijedan 10.884.884,57 kn (13.606.105,71 kn s PDV-om), a Pomgrad inžinjering d.o.o. je posao dobio na ponovljenom natječaju javivši se kao jedina tvrtka. Riječ o dijelu obale dužine 112 metara, a dobit će se 3100 m2 nove površine te će 1200 m2 biti popločano kamenom debljine 10 i 8 cm. Prvo će se odvijati radovi s mora. Nakon toga kreće montaža elemenata, a očekuje se da će najveći dio radova koji „proizvode“ buku i prašinu te ometaju promet biti završen do turističke sezone. riječ o dijelu obale dužine 112 metara naveo je da će se dobiti 3100 m2 nove površine te da će 1200 m2 biti popločano kamenom debljine 10 i 8 cm. Izvršit će se i rekonstrukcija postojećeg zida uz Trumbićevu obalu koji će se djelomično perforirati sa dva prolaza i rampom. Na vanjskoj strani zida prema šetnici postavit će se kamene klupe. Izgradnja obalne konstrukcije i nasipanje vršit će se u širini od 7 do 12m od postojeće obalne linije. Šetnica će biti osvijetljena javnom rasvjetom na stupovima visine 4 m, a klupe će imati dekorativnu rasvjetu. Na šetnici će biti postavljenI koševi za otpatke.
Rok za dovršetak radova je osam mjeseci. Stručni nadzor obavit će Meritum inženjering d.o.o., za ugovorenu vrijednost tog posla od 88.000,00 kn (sa PDV-om 110.000,00 kn).Projekt uređenja je izradili su: glavni projektant mr.sc. Nenad Mikulandra, dipl.ing.arh.; Stjepan Petrović, dipl.ing.građ. projektant obalne konstrukcije; Ivan Makjanić, dipl.ing.građ. projektant instalacija vodovoda i kanalizacije; Josip Giljanović, dipl.ing.el. projektant električnih instalacija; Damir Mijalković, dipl.ing.agr. projektant hortikulture.

2015_02_23_Radovi-ortofoto.jpg 2015_02_23_Radovi-promet.jpg 2015_02_23_Radovi-obuhvat.jpg

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba