index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Završena 24. sjednica Gradskog vijeća

Rad 24. sjednice Gradskog vijeća, prekinut prije tjedan dana zbog nedostatka kvoruma nastavljen je raspravom o razrješenju Anđela Mojsovića s mjesta člana Kazališnog vijeća Gradskog kazališta mladih i imenovanja na njegovo mjesto Nikole Dudaka.

2019_02_19_Vijeće_A.jpg Tok rasprave je ponovo pokazao da se opozicija ne slaže s tim prijedlogom, a promjeni njihovog mišljenja nisu doprinijela ni dodatna obrazloženje gradonačelnika Ive Baldasara da vladajuća struktura na to ima pravo kako bi mogla provoditi svoj politički program. U pat poziciji, u kojoj je opozicija zatražila da se ta točka povuče s dnevnog reda, ili će u protivnom ponovo napustiti sjednicu i srušiti kvorum, predsjednik vijeća Boris Ćurković je predložio pauzu u kojoj je Odbor za imenovanja trebao preispitati svoj prijedlog te ga povući s dnevnog reda.

U pauzi su se sastali i predsjednici vijećničkih klubova kako bi se usuglasili o prijedlogu gradonačelnika, kojeg je izrekao u raspravi, da se za tjedan dana na dnevni red vijeća stavi odlučivanje o trojnom sporazumu Grada, gradskog prijevoznika „Prometa“ i slovenske tvrtke „A-Cosmos“, kojim bi Grad postao jamac otplati „Prometovog“ duga slovenskoj tvrtki.

Nakon pauze, Milan Blaževski je u ime Odbora povukao prijedlog, a svi vijećnici su jednoglasno dogovorili da se u srijedu, 25. veljače održi tematska sjednica o „Prometu“. Taj prijedlog je usvojen uz uvjet gradonačelnika Baldasara da se u ponedjeljak održi sastanak svih predsjednika klubova na ovu temu te da sjednici moraju prisustvovati svi vijećnici i da odluka mora biti jednoglasna.

2019_02_19_Vijeće_B.jpgU nastavku sjednice vijeće je imenovalo Elviru Šarić Kostić za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Muzeja grada Splita do raspisivanja natječaja za tu dužnost, odnosno do izbora novog ravnatelja. Također, vijeće je izvršilo i promjene u sastavu zapovjedništva Civilne zaštite pa je tako predstavnika Tutističke zajednice Jovu Grkinića zamijenila Ivana Vrdoljak, dok je bivšeg voditelja Odsjeka za mjesnu samoupravu Antu Nakića zamijenila sadašnja voditeljica Snježana Vrdoljak.

Nešto širu raspravu izazvala je tema davanja suglasnosti na Statut Zaklade za sportsku izvrsnost. Pročelnik za sport Hrvoje Akrap je pojasnio da je u u prosincu 2014. godine dobiveno rješenje o osnivanju Zaklade te da je zakonska obaveza u roku od 30 dana donijeti statut. S obzirom da je odlučeno da Gradsko vijeće daje suglasnost nadležno ministarstvo je odobrilo nešto duži rok. S tim u vezi je zatražio da se donese odluka, jer bi se u protivnom ponovno moralo tražiti dozvolu nadležnog ministarstva.

U raspravi je pak istaknuto više primjedbi te je zatraženo da se ona tretira kao prvo čitanje, a da se do drugog predlagač očituje o primjedbama. Nakon usuglašavanja usvojen je zaključak po kojem će se drugo čitanje obaviti u srijedu, 25. veljače, na sjednici Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati i o „Prometu“.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba