index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Završila vlast maškara, spaljen krnje

Vraćanjem ključa Grada zamjeniku splitskog gradonačelnika Goranu Kovačeviću te spaljivanjem krnje, krivca za sve nedaće u protekloj godini, završena je kratkotrajna – desetodnevna vlast maškara u Splitu.

2015_02_17_Maškare_povrat_ključeva_A.jpg Završne scene te vladavine odigrale su se na Rivi, potom na Peristilu i onda na Gatu svetog Nikole. Naime već nešto nakon 21 sat na Rivi su se počele okupljati maškare i kretati prema Peristilu, gdje se trebalo održati suđenje krnji. Tako su se prema središnjem carskom trgu slijevale vještice, pčelice, harem sultanija, ali i skupina časnih sestara, mačke i sado-mazo policajke,venecijanski plemići, naftni šeici, vojnici, ali i Zoran Milanović, Milan Bandić, Kolinda Grabar Kitarović, gusari i spidermani te spodobe iz filmova i razni drugi.
Sve se to oko 22 sata sjatilo na Peristilu gdje se održavao predzadnji čin fešte – suđenje krnji. Prije suđenja beogradska grupa Porno suicid je otpjevala znakovitu pjesmu „Leksikon bezbednosti“, nakon čega je krnji obučen zatvorenički kombinezon te premlaćen štapom pa je već time platio za sve za što je optuživan. Uloga suca pripala je novinaru Damiru Šarcu, dok je istovremeno tekao video s pjesmom iz crtića „Profesor Baltazar“.
2015_02_17_Maškare_povrat_ključeva_C.jpgPotom je glumica Nives Ivanković kao Penelopa - meštrovica o' krnjevala svečano vratila ključ od Grada zamjeniku gradonačelnika - Odiseju priznavši kako je jedva čekala da se riješi tog „blindo ključa“. Po vlastitom priznanju Penelopa, koja je do suđenja ludovala u ritmu Gangam style i Waka waka, tada je osjetila olakšanje. „Dosta je! Čim se umišaju institucije i počnu nešto suditi za mene je previše“, rekla je Penelopa, dodavši kako je u Splitu ipak bilo lijepo proteklih dana. A onda je uslijedio zadnji čin. Krnje, dvometarska, već umlaćena krpena lutka, koji je Penelopu trebao čuvati, do Odisejevog povratka, „sproveden“ je na Gat svetog Nikole, gdje je i spaljen. Nakon toga je na Rivi uslijedio slavljenički koncert grupe Noa&Funkblasters band.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba