index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Vlast u Splitu preuzele maškare

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je uručio ključ od grada maškarama i time im simbolično predao vlast u gradu do 17. veljače.

2015_02_07_Predaja_klučeva_grada_A.jpg Gradonačelnik je na Mletačkom mulu ključ predao Penelopi, meštrovici o' karnevala, koju je uspješno odigrala splitska glumica Nives Ivanković. U simboličnom igrokazu gradonačelnik je trebao biti Odisej koji odlazi, a Penelopa ta koja čuva ključ do njegovog povratka, ali se to zbog lošeg vremena nije dogodilo. Ipak, činom predaje ključa označen je početak deset karnevalskih dana veselja, plesa i zabave pod maskama, a koji će biti protkani ljubavnom tematikom.

„Žao mi je što je kiša poremetila ovaj dio programa. Međutim, ja sam ključeve predao i hvala lipa za sve, ali se od sada za sve što vam treba obratite novoj gradonačelnici“, kazao je splitski gradonačelnik. Penelopa nije pak izgledala pretjerano ožalošćena, pojasnivši da će iščekivanje povratka svoga Odiseja provesti u plesu i veselju.

2015_02_07_Predaja_klučeva_grada_B.jpgKarneval ove godine organizira Centar plesa, a bit će izvedeno čak 16 potprograma. Svoj krešendo karneval će doživjeti na pokladni utorak 17. veljače. Tada će se na Peristilu, u 22,00 sata pročitati Šentenca i presuditi Krnji, kao glavnom krivcu za sve loše što se Splićanima dogodilo u protekloj godini. Za kaznu Krnje će biti spaljen na Gatu svetog Nikole, nakon čega će se na Rivi održati koncert grupe Noa&Funkblasters bend.

Na organizaciju karnevala iz gradskog proračuna ove godine je izdvojeno 200 tisuća kuna, što je dvostruko manje nego proteklih godina.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba