index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Posjet skupine NATO brodova splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas izaslanstvo zapovjednog broda USS VICKSBURG koje je predvodio kontradmiral Brad Williamson, zapovjednik NATO skupine brodova „Standing NATO Maritime Group 2“.

2015_02_06_Posjet_zap_broda_B.jpg U splitskoj luci Lora, boravit će od 6. veljače do 10. veljače 2015. Gradonačelnik Ivo Baldasar je izaslanstvu zaželio dobrodošlicu te ugodan boravak u Splitu.

Zapovjednik Williamson se zahvalio na dobrodošlici i ugodnom gostoprimstvu koje je dočekalo posadu dolaskom u Split. „Kad je Split dodan na raspored putovanja među posadom je zavladalo oduševljenje jer je dio posade već posjetio vaš grad dok je meni ovo prvi put.“, rekao je zapovjednik Williamson. Također je nadodao da će zajedno s Hrvatskom ratnom mornaricom sljedećih par dana odraditi određene vježbe i aktivnosti s ciljem jačanja interoperabilnosti između NATO snaga i HRM-a dok je Brigadir Jozo Matković, načelnik Odjela za planiranje 2015_02_06_Posjet_zap_broda_C.jpgZapovjedništva HRM-a, naglasio da je posjet NATO brodova prvi veliki posjet veće grupe brodova od 2007. godine.
Na kraju susreta gradonačelnik je izaslanstvu broda uručio Grb Grada Splita.Ž

Podsjetimo, u sastavu NATO skupine brodova trenutno se nalazi osam brodova i to brod RM SAD-a, brod RM Kanade, brod RM Republike Njemačke, brod RM Turske, brod RM Talijanske Republike, brod RM Francuske Republike, dva broda RM Španjolske.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba