index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Potpisan ugovor o sponzorstvu glazbene nagrade „Porin 2015“

Danas je u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave potpisan ugovor o sponzorstvu Glazbene nagrade „Porin 2015“. Ugovor je u ime Grada Splita potpisao zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević, a u ime organizatora, Hrvatskog društva skladatelja, ...

2015_01_04_Press_Porin_02.jpg ... supotpisao Neven Frangeš, predsjednik Upravnog odbora Porina. Glazbeno-kulturna manifestacija „Porin“ po prvi put nakon dvadeset i dvije godine se organizira u Splitu, a ujedno će po prvi put manifestacija biti otvorena za javnost.

„Razgovori su trajali dva mjeseca i unatoč komplikacijama smo se ipak uspjeli dogovoriti. Drago mi je da je jedna ovako velika manifestacija održava u Splitu, a pokušat ćemo dovesti i još neke velike manifestacije kako bi Split dobio mjesto koje mu pripada“, kazao je gradonačelnik Ivo Baldasar.

Zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević naglasio je važnost događaja zbog produživanja predsezone i ostvarivanja dodatnih noćenja, također je naglasio da grad ima direktnu marketinšku korist dolaskom navedene manifestacije.
„Split ima glazbenu tradiciju, a dvije godine održavanja Ultra festivala pozicionirale su naš grad na svjetskoj glazbenoj sceni. Split je centar glazbe, a ovaj događaj u predsezoni omogućit će nam da produžimo sezonu te da iskoristimo potencijal Spaladium arene. Cilj nam je da ona uspješno radi i da izađe iz problema u kojima se nalazi. Sponzorski ugovor podrazumijeva da će Grad osigurati smještaj organizatorima do sto tisuća kuna plus PDV, a za uzvrat ćemo dobiti vrijedan reklamni prostor“, rekao je zamjenik Goran Kovačević.

Ante Magzan, izvršni direktor Porina, navodi da je Split je neokrunjena prijestolnica hrvatske glazbe te da zaslužuje Porina.“ Mislim da je pravo vrijeme za dolazak u Split sada kada mijenjamo Porin i pokušavamo ga pozicionirati kao nešto drugačije. Osim samog vrha hrvatskih pjevačkih zvijezda vjerujem da će doći i neke internacionalne, a tu je još i niz događanja koja organiziramo po klubovima“, kazao je.

Glazbena nagrada „Porin“ održava se 6. ožujka u Spadium Areni, a popratna događanja u gradu počinju tjedan dana prije.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba