index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

15. siječnja 2015. - Primanje u povodu 23. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

U povodu 23. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske danas su splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa svojim zamjenicima Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem te predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem priredio svečano primanje ...

2015_01_15_Konzuli_priznanje_A.jpg ... za članove Konzularnog zbora akreditirane u Splitu, predsjednike vijeća nacionalnih manjina te predstavnike nacionalnih manjina grada Splita.

„Ovo je poseban dan za Republiku Hrvatsku. Obilježavanje ovog dana je važno u međunarodnom kontekstu, ali je bitno i s ovog našeg unutarnjeg aspekta, okupljanja svih civilnih organizacija koje okupljaju nacionalne manjine, da pokažemo to bogatstvo različitosti. Kada u ovoj prigodi spominjem nacionalne manjine to je protokolarno, a meni je draže vas zvati mojim sugrađanima, jer to i jeste“, kazao je splitski gradonačelnik obraćajući se predstavnicima nacionalnih manjina te ujedno zahvaljujući članovima konzularnog zbora na svemu što su učinili za međunarodno priznanje Hrvatske, ali i promociju Splita u svijetu, odnosno u zemljama čiji su konzularni predstavnici.
U ime nacionalnih manjina prvi je zahvalio Angel Mitrevski, član Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH. On je u prvom redu zahvalio gradonačelnike što prisutne, kako predstavnike, tako i one koje predstavljaju ne tretira nacionalnimm manjinama, nego sugrađanima. Zahvalio je na dobroj suradnji s gradom istakavši da su u Hrvatskoj izgrađeni visoki standardi odnosa prema nacionalnim manjinama, naročito nakon 2003. godine i donošenja Ustavnog zakona o nacionalnim manjinama.

Predsjednica Koordinacije vijeća nacionalnih manjina, Nadežda Eterović je također zahvalila gradonačelniku i predstavnicima grada na dobroj suradnji, zaželjevši da susreti s gradonačelnikom budu još češći i još kvalitetniji.
Obraćajući se u ime Konzularnog zbora, umjesto spriječene Silvane Kondić, švedski počasni konzul Slobodan Aničić je kazao da je 15. siječanj za sve poseban datum, glede kojeg svatko zna gdje je tada 1992. godine bio i što je radio. „Bilo je to čudno vrijeme, čudna događanja, uzbune, gledamo granatiranja. I u toj tjeskobnoj atmosferi događa se priznanje Hrvatske. Danas imamo svoju državu i uživamo u slobodi imajući demokraciju na koju smo ponosni“, rekao je Aničić, zahvalivši gradonačelniku, njegovim suradnicima i svim službenicima Gradske uprave , kao i ostalim službama u gradu na ljubaznosti i visokim standardima usluge.

2015_01_15_Konzuli_priznanje_B.jpgPočasni konzul Republike Francuske, Gerard Denegri je izvijestio o susretu s francuskom veleposlanicom, koja je prenijela zahvalu francuskog naroda na podršci koju je izrazio Grad Split „francuskom narodu, koja je bila važna u trenutku kada se dogodio teroristički čin u Parizu, u srcu Francuske“. Kadro Kulašin, predsjednik Koordinacije bošnjačkih organizacija grada Splita i Splitsko dalmatinske županije osudio je terorizam koji se događa u ime vjere, istaknuvši da to što se događa nije u skladu s izvornim tumačenjem islama. Prenoseći pozdrave splitskog imama on je naglasio da Bošnjaci i muslimani nemaju posebnih problema u Splitu te se po tome ne razlikuju od drugih građana.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba