index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Gradonačelnik  Baldasar prisustvovao primopredaji dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar prisustvovao je danas u Domu Hrvatske vojske svečanoj primopredaji dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, kojom prilikom je dužnosti zapovjednika razriješen kontraadmiral Robert Hranj, ...

2015_01_30_hrm.jpg ... a tu dužnost preuzeo komodor Predrag Stipanović.
Riječ je o provedbi Odluke predsjednika Republike Hrvatske i Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH Ive Josipovića, koja je donesena na prijedlog načelnika Glavnog stožera OSRH general pukovnika Drage Lovrića, a uz suglasnost ministra obrane Ante Kotromanovića.

„Novi zapovjednik HRM dolazi u pravo vrijeme. Vjerujem da će nastaviti sve ono što je admiral Hranj radio do sada. Vrlo sam zadovoljan s radom admirala Hranja i mislim da je imao izuzetno odgovoran i profesionalan odnos u razvoju HRM. Pred HRM stoje zadaće izgradnje novih obalnih ophodnih brodova, povezivanja radara u jedinstvenu integriranu radarsku sliku Jadrana, izgradnje i osposobljavanja protuminskog djelovanja, izgradnje vanobalnog ophodnog broda, čime će se HRM značajno modernizirati u naredne dvije – tri godine. Svi ti procesi će tražiti profesionalnost i odgovornost i smatram da je komodor Predrag Stipanović spreman odgovoriti svim tim izazovima koji stoje pred njim“, kazao je general Lovrić.

2015_01_30_hrm-2.jpg„Današnji dan je ispunjen emocijama. Ponos i čast što sam izabran na ovu dužnost je neopisiva. Naravno da su veliki izazovi ispred HRM, ali vjerujem u sebe, svoje sposobnosti i znanje, ali i prije svega u svoje ljude i svoje prve suradnike. Neće nam biti lako ni jednostavno, ali zato i jesmo tu“, rekao je komodor Stipanović.

Novi zapovjednik HRM je rođen 5. siječnja 1964. godine u Osijeku, a na Mornaričkoj vojnoj akademiji je diplomirao 1986. godine. Dragovoljac Domovinskog rata je od 28. rujna 1991. godine. U HRM je obnašao niz dužnosti, a 1999. godine je završio i Zapovjedno stožernu školu „Blago Zadro“.Vojno se školovao i u SAD, a 2007. godine je završio i Ratnu školu „Ban Josip Jelačić“. Dužnost načelnika Stožera – zamjenika zapovjednika HRM obnašao je od siječnja 2013. godine.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba