index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Potpisan ugovor o proširenju šetnice od ex hotela Ambasador do Matejuške

Predstavnici Grada Splita i Pomgrad inženjeringa d.o.o. danas su potpisali ugovor o izvođenju radova na proširenju šetnice od ex hotela Ambasador do Matejuške, čime će se dovršiti pješački koridor te stvoriti novi okvir za javni život od uvale Baluni do lučice Matejuška.

2015_01_30_pomgrad.jpg U ime grada ugovor vrijedan 10.884.884,57 kn (13.606.105,71 kn s PDV-om), potpisao je gradonačelnik Ivo Baldasar, dok su ispred Pomgrada ugovor potpisali članovi Uprave Nikša Musulin i Alma Kahler.

Pomgrad inžinjering d.o.o. je posao dobio na ponovljenom natječaju javivši se kao jedina tvrtka.
„Ovo je velika stvar za Split, jer je osim uređenja šetnice važno da je posao dobila i splitska tvrtka specijalizirana za ovakve radove i sa bogatim iskustvom, koje je stjecala radeći i na Zapadnoj obali, a trenutno radi i na drugim dijelovima Gradske luke. Dobit ćemo predivnu šetnicu i više od 3000 kvadrata novog prostora koji je na morskom dijelu. Postojeći dio šetnice od ex hotela Ambasador do Matejuške se neće dirati, nego će se nasipanjem mora dobiti nova šetnica koja će se popločati kamenim pločama istovjetnim onima na Zapadnoj obali“, rekao je gradonačelnik Baldasar. Pritom je naglasio da je ovo početak niza projekata čija realizacija počinje ove godine, koja će biti označena kao godina ponovnog oživljavanja građevinarstva u Splitu, a time i gospodarstva što bi trebalo dovesti do povećanja BDP-a te posljedično povećanja zaposlenosti.

Nikša Musulin je kazao kako su im u Pomgradu poznati svi elementi projekta. „Već smo to radili, bavimo se ovim poslovima, znamo to i hoćemo to, a posebno nam je zadovoljstvo raditi u našem gradu. Projekti koje radimo u Splitu daju stabilnost i nama kao firmi. Prvo će se odvijati radovi s mora. Prvo krećemo s iskopima, nakon toga kreće montaža elemenata, a problema ne bi trebalo biti ni za vrijeme turističke sezone, jer će do tada najveći dio radova koji proizvode buku i prašinu te ometaju promet biti završen. Tijekom sezone će se obaviti radovi na infrastrukturi i popločenju koji ne bi trebali biti smetnjom za okoliš i okolne stanare“, kazao je Musulin. Napomenuvši da je riječ o dijelu obale dužine 112 metara naveo je da će se dobiti 3100 m2 nove površine te da će 1200 m2 biti popločano kamenom debljine 10 i 8 cm.

Izvršit će se i rekonstrukcija postojećeg zida uz Trumbićevu obalu koji će se djelomično perforirati sa dva prolaza i rampom. Na vanjskoj strani zida prema šetnici postavit će se kamene klupe. Izgradnja obalne konstrukcije i nasipanje vršit će se u širini od 7 do 12m od postojeće obalne linije. Šetnica će biti osvijetljena javnom rasvjetom na stupovima visine 4 m, a klupe će imati dekorativnu rasvjetu. Na šetnici će biti postavljenI koševi za otpatke.
Rok za dovršetak radova je osam mjeseci. Stručni nadzor obavit će Meritum inženjering d.o.o., za ugovorenu vrijednost tog posla od 88.000,00 kn (sa PDV-om 110.000,00 kn).

Projekt uređenja je izradili su: glavni projektant mr.sc. Nenad Mikulandra, dipl.ing.arh.; Stjepan Petrović, dipl.ing.građ. projektant obalne konstrukcije; Ivan Makjanić, dipl.ing.građ. projektant instalacija vodovoda i kanalizacije; Josip Giljanović, dipl.ing.el. projektant električnih instalacija; Damir Mijalković, dipl.ing.agr. projektant hortikulture.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba