index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

U Splitu otvoren Centar izvrsnosti za znanost i tehnologiju

U prostorijama multimedijalne dvorane Sveučilišne knjižnice svečano je otvoren Centar izvrsnosti za znanost i tehnologiju – STIM.
Skupu je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Boris Ćurković koji je tom prilikom dao podršku Centru izvrsnosti.

2015_01_27_centar--stim.jpg - Ne sumnjam da u Hrvatskoj postoji dovoljan broj potencijalnih znanstvenika koji mogu dati svoj obol napretku znanosti u Hrvatskoj i u Europi. Brojni pedagoški standardi zahtijevaju dosta truda od profesora i studenata, ali istraživači ne smiju u svojim istraživanjima zaboraviti na humanost. Bit istraživanja je ljudskost i istraživanje mora biti u funkciji ljudskosti i čovječanstva - naglasio je Ćurković.
Zajedno sa rektorom splitskog Sveučilišta Šimunom Anđelinovićem, svečanost otvorenja pripala je profesorici Vlasti Bonačić-Koutecky, voditeljici Centra.- Cilj je povezati edukaciju mladih istraživača kako bi bili spremni svoje rezultate povezati s primjenom i kasnije s poduzetništvom, a sami fokus istraživanja Centra je obnovljiva energija i to za prijedloge novih materijala za solarne i gorive ćelije sve bazirano na malim nanočesticama koje imaju posebna svojstva koja se mogu upotrijebiti za medicinsku dijagnostiku i zato imamo područje za razvijanje materijala za biosenzoriku – istaknula je profesorica Bonačić-Koutecky.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba