index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Predstavljene mjere za poticanje zapošljavanja mladih

Danas je u prostorijama HGK - Županijske komore Split ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u nazočnosti gradonačelnika Ive Baldasara i zamjenice Aide Batarelo predstavio zainteresiranim poslodavcima i nezaposlenim osobama ...

2015_01_27_Gosp_Komora_02.jpg ... novosti vezane uz mjere aktivne politike zapošljavanja te fiskalne olakšice koje poslodavci mogu koristiti prilikom zapošljavanja mladih osoba.
„Garancija za mlade nije samo sredstvo za dobivanje novca iz fondova Europske Unije već reformatorska mjera okrenuta prema redizajniranju strukovnog, ali i visokoškolskog obrazovanja gdje bi se okrenuli više prema praksi,a ne samo teoriji“, kazao je ministar Mrsić. Predstavljajući mjere naglasio je važnost izgradnje sustava koji bi bio podrška mladima u bržoj aktivaciji na tržište rada.
Gradonačelnik Ivo Baldasar je naveo nezaposlenost mladih kao jedan od ključnih problema s kojima se suočava društvo te istaknuo da i Gradska uprava Grada Splita provodi jednu od mjera aktivnog zapošljavanja mladih te trenutačno devetnaest mladih osoba odrađuje stručno osposobljavanje u Gradskoj upravi.
Na tribini je također predstavljena Internet stranica Garancije za mlade, središnji informativni portal na kojem će poslodavci i mlade osobe moći brzo pristupiti svim informacijama vezanim uz mogućnosti obrazovanja, rada i zapošljavanja i o ostalim mogućnostima podrške koja im je dostupna prilikom odabira karijere ili ulaska na tržište rada.
Prisutnima su se obratili i Katja Buličić, predsjednica Županijske komore Split, Davorko Vidović, savjetnik predsjednika Hrvatske gospodarske komore i Žana Gusić, predstojnica područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba