index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio, Branka Cikatića, novog počasnika u Kući slave splitskog sporta

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas, Branka Cikatića, novog, 26. počasnika u Kući slave splitskog sporta, prvog iz reda borilačkih sportova.

2015_01_22_Prijem_za_Cikatića_A.jpg „Čast mi je primiti našeg Branka Cikatića, koji je po meni uz Matu Parlova najveći borac svih vremena i najbolji predstavnik borilačkih sportova. Uvijek kažem da je to „sila prirode“. Brankovima rezultatima smo se svi divili i znamo koliko je promovirao naš grad svojim nastupima po svijetu gdje je stekao veliki ugled i slavu. Odluka o njegovom izboru je vrlo dobra. Nove generacije će pokazati da će vjerojatno još biti novih i mlađih boraca, ali za nas Splićane Branko Cikatić ostaje pojam. I kao čovjek i kao sportaš. To je humanist koji je uvijek vodio računa o svom ponašanju“, kazao je gradonačelnik Baldasar.

2015_01_22_Prijem_za_Cikatića_C.jpg„Dobio sam pregršt priznanja diljem svijeta, od Kine, Tajlanda, Japana do Sjedinjenih Država i Njemačke, ali mi je ovo najdraže, jer je u Splitu - u svojoj kući najteže biti priznat i poštovan“ rekao je Cikatić čiji je konkurent za ovogodišnji izbor u Kuću slave bio proslavljeni rukometaš Pero Metličić. „Pero je veliki sportaš i čast je dobiti više glasova od njega“, naglasio je Cikatić dodavši da i dan danas trenira svaki dan, želeći biti uzor mladima te je pozvao gradonačelnika da još više podrži sport i sportaše. Inače, od 27 članova odbora koji je odlučivao o izboru trebalo je dobiti najmanje 2/3 većinu plus jedan glas.

Hrvatski Tigar, kako su ga prozvali inozemni mediji zbog vrhunskih dosega u borilačkim sportovima bio je 1993. godine u Japanu prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix. Već do osamnaeste godine je imao crni pojas u taekwondou, karateu te plavi u judu. Potom je u boksu ostvario 16 pobjeda u 17 mečeva. U Hollywoodu je snimio i film prokomentiravši to šaljivo kako je do toga došlo ne zbog njegove ljepote već isključivo zbog ostvarenih sportskih rezultata.

2015_01_22_Prijem_za_Cikatića_B.jpgSusretu su uz gradonačelnika Baldasara prisustvovali pročelnik za sport Hrvoje Akrap i savjetnik gradonačelnika za sport Ozren Bužančić, potom voditelj Kuće slave novinar Zdravko Reić, tajnik Mladen Cukrov, proslavljeni hrvatski sportaši i sportski radnici Rato Tvrdić, Ante Ćićo Ganza, Žarko Bubalo, Robert Kučić, Ivo Selman, Mario Franić, Stipan Jurišić, i Ivan Šimundža.
Pritom je bilo riječi i o perspektivi Kuće slavnih i mogućnostima njenog prerastanja u Muzej sporta, za kojeg je Zdravko Reić kazao kako grad Split sa takvim sportskim uspjesima zaslužuje jednu takvu instituciju.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba