index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Izglasan model plodouživanja za rekonstrukciju „Turističke palače“

U drugom nastavku 23. sjednice Gradskog vijeća, vijećnici su danas većinom glasova izglasali da se rekonstrukcija „Turističke palače“ realizira po modelu plodouživanja.

2015_01_19_Sjednica_GV_02.jpg Iako se čak 32 vijećnika potpisalo da prisustvuje sjednici, u trenutku glasanja u vijećnici je bilo njih samo 19, što je pak bilo dovoljno za kvorum i punopravno odlučivanje. Prilikom glasanja većina prisutnih, koju su činili vijećnici SDP-a i njihovi koalicijski partneri, nezavisni vijećnici s lista Anđelke Visković i Ivana Grubišića te nezavisni vijećnik Damir Ćosić Roda, preglasali su dvoje vijećnika Hrvatske građanske stranke, čime je i izglasana odluka o primjeni modela plodouživanja.

U trenutku odlučivanja izvan vijećnice su ostali vijećnici koalicije HDZ,HSLS i HČSP te vijećnici s nezavisne liste Marijane Puljak.

Odluka je tako donesena u trećem pokušaju. Naime, 23. sjednica je bila održana 19. prosinca 2014. godine i upravo prekinuta na ovoj točki dnevnog reda. Nastavak je bezuspješno održan 23. prosinca, kada u vijećnici nije bilo dovoljno vijećnika koji bi osigurali kvorum za punopravno odlučivanje.

S tim u vezi gradonačelnik Ivo Baldasar je zahvalio svima koji su glasali i „pomogli da se ovo mučenje okonča“. Najavio je da će do kraja tjedna raspisati novi natječaj za davanje vrijedne nekretnine na plodouživanje u zamjenu za njenu rekonstrukciju. „Natječaj ćemo raspisati odmah, no objekt nažalost nećemo uspjeti završiti do početka nove turističke sezone. Izgubili smo dosta vremena tako da je to nerealno pa ćemo raditi i tijekom ljeta. Vjerujem da će sve biti gotovo na jesen“, kazao je splitski gradonačelnik. Pritom je ponovio da će u rekonstruiranoj j palači biti smješteni uglavnom ugostiteljski sadržaji i turističke agencije, a dio kvadrata će pripasti i Turističkoj zajednici. „Objekt će se obnoviti i rekonstruirati u postojećim gabaritima, a na plodouživanje ga dajemo privatniku na 20 godina“, kazao je gradonačelnik Baldasar.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba