index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo, primila goste iz prijateljskog grada Dovera

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo, danas je u prostorima Gradske uprave, primila goste iz prijateljskog grada Dovera, Chrisa Russella, predsjednika Federacije umjetničkih škola i Edwarda Pallanta, ...

2015_01_19_Dover_01.jpg ... ravnatelja Astor College for the Arts, ujedno bivšeg i sadašnjeg rukovoditelja te Umjetničke škole.
„Sva prijateljstva se trebaju njegovati, a posebnu pažnju treba posvećivati onim starim, kakvo je i ovo između Splita i Dovera, koje traje više od pola stoljeća“, kazala je zamjenica Batarelo izražavajući dobrodošlicu gostima. Ona je napomenula da se nakon kratke stagnacije opet nastoji suradnja s Doverom podići na višu razinu ističući važnost takvih uzajamnih odnosa lokalnih zajednica uopće, s obzirom na uspostavu različitih vidova suradnje, od ekonomske do kulturne, sportske, ali i njenim utjecajem na podizanjem razine javnih usluga. „Ova suradnja je značajna i zbog predstavljanja i promocije Splita, kao i naše ukupne turističke ponude u smislu sve većeg otvaranja novim turističkim tržištima. Treba spomenuti i da Europska Unija financira ovakve projekte, a u najavi je financiranje takvih projekata do 2020. godine, što će dodatno osnažiti međunarodnu promociju Splita i doprinijeti da se promoviramo i na novim tržištima čime ćemo ostvarivati sve bolje i bolje rezultate“, kazala je zamjenica Batarelo.

2015_01_19_Dover_02.jpgVažnost suradnje dvaju gradova je istakao i Chris Russell napomenuvši da je riječ o uključivanju djece, učenika i građana iz različitih kultura, u zajedničke projekte na kojima rade zajedno unoseći specifične osobne vrijednosti u te projekte. „Naši građani su građani svijeta i takav pristup pomaže njihovom boljem međusobnom razumijevanju“, kazao je Russell, spomenuvši i dosadašnju bogatu suradnju učenika Splita i Dovera na kulturnom planu.

O tome je govorio i splitski domaćin gostiju iz Dovera, Marijan Puljiz, ravnatelj 1. gimnazije, koja već 23 godine surađuje s tamošnjom Umjetničkom školom. „Do sada je ostvarena suradnja na šest mjuzikala, a organizirano je i 12 izložbi slika i fotografija. U svemu tome djeca su se zajedno iskazivala i šteta bi bila ne nastaviti s takvim aktivnostima“, rekao je ravnatelj Puljiz.

Gosti iz Dovera boravit će u Splitu od 16. do 20. siječnja. Osim posjete 1. gimnaziji obići će i Dalmatinsku zagoru, Imotski, Šibenik i Skradin.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba