index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Konstituiran Savjet mladih Grada Splita

Na današnjoj sjednici, koju je, sukladno Odluci o osnivanju, sazvao predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Boris Ćurković, konstituiran je Savjet mladih Grada Splita.

2015_01_15_Vijece_Mladih_B.jpg Sjednici je prisustvovalo deset od 11 članova Savjeta i pet njihovih zamjenika. Do izbora predsjednice, odnosno konstituiranja Savjeta sjednicu je vodio predsjednik Ćurković.

Za predsjednicu je jednoglasno izabrana Antonia Kuzmanić, koju je predložila Udruga za kulturu i sport „Pozitivna sila“. Kuzmanić u njoj radi na mjestu programske voditeljice izvedbene kompanije za suvremeni cirkus ROOM 100, koja djeluje u sklopu Udruge. Ona je i koordinatorica Platforme Doma mladih za 2014. i 2015. godinu - zagovaračke inicijative na lokalnoj razini za nezavisnu kulturnu scenu i scenu mladih/za mlade koja kroz osnaživanje, zagovaranje, istraživanje i aktivizam izravno djeluje na razvoj izvaninstitucionalne kulture i kulture mladih, njihovu relevantnost u lokalnom, nacionalnom i međunarodnom okviru. Provedbom aktivnosti Platforma Doma mladih Dom mladih postaje napredni kulturni centar i resurs nezavisne kulturne scene i scene mladih/za mlade za edukaciju, produkciju i prezentaciju suvremene kulture i umjetnosti.

Tajnim glasanjem, za zamjenicu predsjednice izabrana je Sanja Šušak, koja je dobila osam glasova, spram protukandidata Ante Cvitkovića, koji je dobio tri glasa. Ovu, nezaposlenu magistru ekonomije u Savjet mladih predložila je Info zona u kojoj kontinuirano volontira na poslovima pripreme i realizacije radio emisije Info zona na radiju (emisija se emitira HR Radio Splitu) te za potrebe portala Infozona.hr pišući članke na temu mladih i kvalitete njihova života pokazujući interes i za širok raspon tema bitnih za mlade.

Savjet je izabran tajnim glasanjem na 22. sjednici Gradskog vijeća, 4. prosinca 2014. godine. Tada je izabrano i 11 osobnih zamjenika članova, koji punopravno mijenjaju člana u slučaju spriječenosti člana da sudjeluje u radu Savjeta.U Savjet se mogu kandidirati mladi od navršenih 15 do navršenih 30 godina. Na temelju prijedloga udruga koje su opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učeničkih vijeća, studentskih zborova, podmladaka političkih stranaka, sindikalnih i strukovnih organizacija te neformalnih skupina mladih bira ih i razrješava Gradsko vijeće. Savjet se mora konstituirati u roku od mjesec dana od objave rezultata izbora. Najkasnije do 31. ožujka tekuće godine podnosi izvještaj o radu Gradskom vijeću, a predsjednik Gradskog vijeća i gradonačelnik najmanje jednom u svaka tri mjeseca, održavaju sastanak sa Savjetom, a gradonačelnik svakih šest mjeseci pismeno obavještava Savjet o svojim aktivnostima koje su od važnosti ili interesa za mlade.

2015_01_15_Vijece_Mladih_A.jpgČestitajući im na konstituiranju te izboru čelnih ljudi Savjeta, predsjednik Ćurković je kazao da se mlade često podcjenjuje, iako oni bolje, više i brže razumiju događanja, nego što je to svojevremeno njegova generacija. Izrazio je zadovoljstvo brojem žena u Savjetu, pogotovo s obzirom na njihov udio u Gradskom vijeću. „Ja sam vam potpuno na raspolaganju za suradnju, kao i cijeli moj ured i službenici. Nadam se da će se društvene okolnosti odvijati u tom smjeru da će mladi svoja htijenja moći realizirati u Hrvatskoj“, kazao je predsjednik Ćurković.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba