index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Predstavljen projekt energetske obnove bolnice na Križinama

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, danas je, zajedno sa svojim zamjenikom Goranom Kovačevićem prisustvovao Prezentaciji projekta energetske obnove bolnice Križine, koja je u upravnoj zgradi splitskog Kliničkog bolničkog centra održana u povodu obilaska ...

2015_01_13_krizine_mrak-tar.jpg

ministrice graditeljstva i prostornog uređenja, Anka Mrak Taritaš, tog najsloženijeg i najzahtjevnijeg projekta takvog tipa u Hrvatskoj.

„Riječ je o važnom projektu koji predstavlja svojevrstan poduhvat. Njime ćemo ostvariti financijske uštede, dobiti energetski obnovljenu zgradu, zaposlit će se naš građevinski sektor, a industrija novih građevinskih materijala će dobiti novi poticaj“, kazala je ministrica Mrak Taritaš govoreći o važnosti ovog 114 milijuna kuna „teškog“ projekta.

Ona je istakla zahtjevnost radova, s obzirom da se cijelo vrijeme treba osigurati normalno funkcioniranje bolnice. Ugovor o izvođenju radova potpisan je 19. prosinca 2014. godine s istarskim poduzećem „Rudan“ d.o.o., koje je specijalizirano za ovu vrstu radova i koje je zajedno s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancijer ovog projekta. Rok za predaju gotovog projekta je 20. ožujak. Početak radova je planiran 16. travnja, dok je završetak predviđen 31. listopada ove godine. Nakon toga bolnica će biti spremna za normalan rad narednih 50 godina. Pritom je značajno da će se ostvariti ušteda u visini od 40 posto dosadašnje potrošnje za energente. Sada se izdvaja 10,8 milijuna kuna za energente, a nakon obnove, njihova potrošnja će biti smanjena za 56 posto. Za 72 posto smanjit će se potrošnja vode, a 11 posto energije dobivat će se iz obnovljivih izvora.

 

Zahvaljujući svima koji su sudjelovali u ovom projektu, a posebno ministrici, gradonačelnik Ivo Baldasar je istakao kako je zadovoljan zbog njenog velikog doprinosa u projektima ne samo obnove bolnice na Križinama, nego i izgradnje POS-ovih stanova na Kili. „Dobit ćemo bolnicu u kojoj će se svi bolje osjećati, ja se nadam uspješnom nastavku suradnje s ministricom i njenim Ministarstvom“, kazao je gradonačelnik Baldasar.

2015_01_13_krizine-prezenta.jpgZahvalivši ministrici Mrak-Taritaš i Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama što su prepoznali važnost ovog projekta za KBC, sanacijski upravitelj KBC-a Kolja Poljak je kazao da se raduje, kako početku, tako još više završetku radova. „Ovo je najveći trenutak za mene otkada sam ravnatelj“ kazao je s tim u vezi upravitelj Poljak.
Prezentaciji su još prisustvovali direktor APN-a, Slavko Čukelj te direktor tvrtke Rudan d.o.o. Gracijano Rudan, kao i saborski zastupnik Srđan Gjurković.

 

 

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba