index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Objavljen drugi natječaj za poticanje povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području grada Splita

Grad Split je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio drugi Javni natječaj zaprikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje projekta „Poticanje povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području grada Splita“.

2014_03_15_Banovina_02.jpg Predmet Javnog natječaja je subvencioniranje provedbe sljedećih mjera povećanja energetske učinkovitosti:
-        zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije
-        povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće
-        povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova
-        povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline otpadnog zraka
-        izrada  energetskog pregleda i energetskog certificiranja.
Opravdani troškovi subvencije definirani su Pravilnikom za provedbu projekta „Poticanje povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području grada Splita“ („Službeni glasnik Grada Splita“ broj 33/14, 35/14 i 60/14).
 
Pravo na korištenje subvencije može ostvariti fizička osoba na postojećoj obiteljskoj kući, koja je u njenom vlasništvu, ili u vlasništvu članova njene obitelji, u kojoj je više od 50% bruto podne površine namijenjeno stanovanju, s najviše dvije stambene jedinice, građevinske bruto površine do 400 m²,  a koja je izgrađena na zasebnoj građevnoj čestici.
Predmet ovog Natječaja nisu obiteljske kuće čija je gradnja u tijeku i one za koje je pokrenut postupak legalizacije sukladno odredbama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama („Narodne novine“ broj 86/12, 143/13) - sve do okončanja postupka.
Izrada pripremne i projektne dokumentacije nije opravdan trošak.
 
Pojedinom kućanstvu će se sufinancirati 50% ukupne vrijednosti opravdanih troškova, odnosno maksimalno 37.500 kuna, od čega 40% (30.000 kuna) sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 10% (7.5000 kuna) sufinancira Grad Split.
 
Opravdani troškovi ugradnje subvencionirati će se nepovratnim novčanim sredstvima Fonda i Grada Splita pomoću Vrijednosnog kupona za opremu i radove i Vrijednosnog kupona za izradu energetskog pregleda i certifikata, direktno izvođaču radova, dok će vlasnik obiteljske kuće morati osigurati svoj dio financiranja u visini od 50% ukupnih prihvatljivih troškova.
 
Cjelokupan tekst Natječaja, Pravilnika i prijavne dokumentacije objavljen na internetskoj stranici Grada Splita, www.split.hr u kategoriji Natječaji i oglasi, podkategoriji Ostali natječaji, a sve informacije se mogu dobiti na kontakt telefonima 021/310-130 i 021/310-229. Rok za dostavu prijava je 28. veljače 2015. godine.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba