index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Izgradnja stanova POS-a na Kili dobro napreduje

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš obišla je danas sa zamjenikom gradonačelnika  Splita  Goranom Kovačevićem i svojim suradnicima, zamjenikom Željkom Uhlirom i direktorom APN-a Slavkom Čukeljem gradilište POS-a na Kili izrazivši zadovoljstvo tempom radova.

2014_11_21_kila-pos.jpg "Važno je da hodogram radova ide kako treba. Ovo je zaista jedno uzorno gradilište na kojem je zaposleno 50 novih radnika, a kada betoni budu gotovi ovo će postati mravinjak gdje će raditi i ostale struke. Za tri do četiri mjeseca ćemo se ponovno vidjeti na ovom gradilištu jer nam je projekt POS- a vrlo važan", izjavila je ministrica Mrak Taritaš.
Naglasila je kako Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, APN, te država građanima omogućuju da do svoje nekretnine dođu po pristojnim cijenama, te dodala kako se 2300 osoba prijavilo na natječaj za stanove na Kili, a njih 250 je stanove odabralo i uskoro će potpisati ugovor. Najavila je kako će se zbog velike zainteresiranosti POS- a u Splitu i dalje graditi, te kazala da će se za par mjeseci lokacijsku dozvolu dobiti i treća zgrada.
Dogradonačelnik Goran Kovačević je izrazio zadovoljstvo što se nakon deset godina ponovno gradi POS u Splitu, te dodao kako je grad suinvestitor projekta i sudjeluje sa izgradnjom infrastrukture u ukupnom iznosu od 47 milijuna kuna. "Izgradit će se prometnice i vrtić. Sve ceste koje su potrebne za otvaranje zgrada će biti gotove na vrijeme. Ovaj projekt POS- a je donio i komunalne doprinose i druge benefite koji su omogućili gradu i stanovnicima na Kili i Mejašima da dobiju jednu novu i adekvatnu infrastrukturu u budućnosti", kazao je na kraju dogradonačelnik.
2014_11_21_pos-kila.jpgNa Kili se grade projekti Kila 3 i Kila 4 u kojemu će biti izgrađene dvije zgrade s ukupno 409 stanova, četiri poslovna prostora, 581 garažno-parkirnim mjestom i 80 parkirnih mjesta, te dvije trafostanice. Radovi su započeli 1. kolovoza. Na Kili 4 je dovršeno 15 posto, a na Kili 3 čak 19 posto radova. Prema planu gradnja zgrade Kila 3 bi trebala trajati 456 dana, te bi useljenje trebalo započeti u prosincu iduće godine. Prodajna cijena iznosi 1010 eura po kvadratu.
Susjedna zgrada Kila 4 će se graditi nešto duže i to cijelih 730 dana. U nju će prvi stanari useliti u listopadu 2016. godine, a cijena kvadrata iznosi 970 eura. Investicijska vrijednost projekta Kila 3 iznosi 149 milijuna kuna, od čega poticajna sredstava Republike Hrvatske iznose oko 47 milijuna kuna, dok je projekt Kila 4 vrijedan oko 135 milijuna kuna, od čega državna poticajna sredstava iznose oko 44.milijuna kuna. Na listi prvenstva za kupnju stanova POS-a u Splitu nalazi se ukupno 2138 kandidata. Odabir stanova je započeo 3. studenoga pozivanjem prvih 500 kandidata s liste prvenstva. Od početka provođenja programa POS u Splitu su izgrađena i useljena 384 stana na lokaciji Brodarica, a uz 409 stanova na lokaciji Kila koji se trenutno grade u tijeku su pripreme za gradnju dodatnih 164 stana u sklopu projekta Kila 1.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba