index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Dodijeljene stipendije za deficitarna obrtnička zanimanja

Danas je u prostorijama Obrtno tehničke škole, u organizaciji Udruženja obrtnika Split organizirano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika srednjih škola upisanih u deficitarna obrtnička zanimanja.

2014_11_21_zamjenik-obrtnic.jpg Uz predsjednika Udruženja obrtnika Split Nevena Kačića Bartulovića i ravnatelja Obrtno tehničke škole Renata Žuvele, potpisivanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević.
„Drago mi je što su stipendije usmjerene na deficitarna zanimanja jer to znači da ne bi trebalo biti problema s pronalaženjem posla nakon završetka školovanja“ – naglasio je zamjenik te još jednom napomenuo da za iduću godinu treba razmišljati i o potrebama koje donosi plinofikacija Splita i Dalmacije.
2014_11_21_obrtnicka.jpg„Plin će 2016. godine doći do našeg grada, ali u Splitu nema servisera plinskih instalacija i uređaja. U srednjim strukovnim školama takvi kadrovi se ne obrazuju, a to je nešto što zaista treba ispraviti.“ Stipendije se dodjeljuju u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, a dodijeljeno je ukupno 16 stipendija u iznosu od 500,00 kn mjesečno, kroz dvanaest mjeseci tekuće godine, za učenike triju splitskih srednjih škola: Obrtne, Obrtno tehničke i Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba