index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Prijem za zapovjednika i posadu broda „Tin Ujević“

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar i zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević primili su danas kapetana Andru Kalebića, zapovjednika broda „Tin Ujević“ i deset članova posade koji su u noći sa 6. na 7. studenog ove godine po olujnom nevremenu ...

2014_11_19_Prijem_Jadrolinije.jpg ... izveli hitnu akciju medicinskog transporta  trudnice iz Starog Grada u Split, spasivši nju i dijete.

Prijemu je nazočio i kapetan Ante Mrvica, koordinator splitskog plovnog područja Jadrolinije.
„Spašavanje ljudi s otoka i na moru je uvijek bila naša tradicija, a posada broda „Tin Ujević“ na čelu s kapetanom Kalebićem je najbolji dokaz za to“, rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar napominjući kako takav poduhvat zahtjeva zaista izvježbanu posadu s iskustvom koja je u stanju isploviti po mrklom mraku i po olujnom nevremenu. „Jadrolinija“ općenito, po njegovom mišljenju nastavlja veliku pomorsku tradiciju Hrvata na moru. Gradonačelnik je izrazio podršku „Jadroliniji“ istaknuvši kako tu tvrtku Hrvatska treba sačuvati.

„Bilo je grubo vrime, vezali smo se baš ono utvrdo i računali  smo da ćemo do jutra bit mirni, međutim, kapetan Ante Mrvica je zazvonio i u sekundi je sve krenulo bez puno priče i brod je bio za deset minuta spreman“, prisjetio se te noći zapovjednik broda „Tin Ujević“ kapetan  Andro Kalebić.

Kapetan Kalebić upisao se u Spomen knjigu Grada Splita, a gradonačelnik je kapetanu uručio grb grada te posadi značku sv. Duje.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba