index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

U Dioklecijanovim podrumima otvoren 1. HANDS Festival

U organizaciji gradske tvrtke Spalatum D.M.C. (gradske agencije za destinacijski management), u Dioklecijanovim podrumima je otvoren 1. HANDS - Heritage Artcraft Nature Domestic Split Festival, čiji je cilj obogatiti ukupnu ponudu grada Splita i produžiti turističku sezonu.

2014_11_12_hands.jpg Festival je otvorio splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. „Ovo je jedno od prvih u nizu ovakvih događanja koje će obogatiti turističku ponudu grada Splita i pomoći našoj maloj privredi. Kako turističkoj, tako i onoj drugoj – tzv. privredi „vrijednih ruku“, kako možemo skraćeno nazvati ovaj sajam“, kazao je gradonačelnik Baldasar, zahvalivši svima koji su došli kao izlagači i koji su se potrudili da ovo bude manifestacija koja će prijeći u tradiciju.
Gradonačelnik je pojasnio da je već prilikom preuzimanja podruma palače bila intencija da se organizira što više sajmova. „Ne moraju to biti veliki, megalomanski sajmovi. To mogu biti i ovakvi, relativno mali sajmovi s 40-tak izlagača iz Splita, Dalmacije i cijele Hrvatske. Između ostalih imamo i školske zadruge, što je posebna karakteristika ovog sajma. Ima od rukotvorina do hrane i suvenira. Riječ je o sajmu koji bi trebao obogatiti turističku i općenitu ponudu grada Splita te proširiti sezonu koliko je god to moguće, odnosno da se u pred i post sezoni podrumi ožive s ovakvim malim sajmovima“, kazao je gradonačelnik Baldasar. Ova specijalizirana manifestacija, koja će se održavati u Dioklecijanovim podrumima od 12. – 16. studenog 2014. godine, ima za cilj predstaviti bogatstvo baštine, tradicijskih obrta, autohtonih proizvoda i zdrave hrane – i to u vrijeme izvan glavne turističke sezone. Za vrijeme posjeta Festivalu i Sajmu ulaz za posjetitelje u Istočne podruma biti će besplatan što je i povod da zainteresirani posjetitelji u dane Festivala posjete carske odaje. Osim sajamskog dijela, koji je izložbeno-prodajnog karaktera, u okviru Festivala će se održati i brojne prezentacije, promocije i degustacije proizvoda.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba