index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Na Mejašima otvorena Ulica 141. brigade

U povodu 23. godišnjice osnivanja 141. brigade Hrvatske vojske na Mejašima je otvorena Ulica te postrojbe koja je sudjelovala u najznačajnijim vojnim operacijama u Domovinskom ratu.

2014_11_12_mejasi.jpg Simboličkim otkrivanjem ploče s natpisom nazivom Ulicu su za promet otvorili splitski gradonačelnik, Ivo Baldasar i Nediljko Burazin, predsjednik udruge veterana 141. brigade.
Ističući da mu je čast otvoriti ulicu koja nosi ime po proslavljenoj jedinici Hrvatske vojske splitski gradonačelnik je kazao kako je riječ o „našoj, splitskoj i kaštelanskoj brigadi u kojoj su mnogi poginuli za domovinu, što dovoljno govori o njenom velikom ratnom putu“. Gradonačelnik Baldasar je naglasio da je riječ o moderno izgrađenoj ulici koja će još bolje povezati kotar Mejaši sa ostalim dijelom grada. „I ova ulica je dokaz da Mejaše više ne trebamo tretirati kao nekakav prigradski dio, jer sada izgledaju vrlo urbano. Ulica je u blizini budućeg velikog trgovačkog centra, što dodatno pridonosi njenoj atraktivnosti. Još samo moramo malo urediti okoliš i Mejaši će dobiti potpuno drugačiji izgled od onog kojeg su imali donedavno“, kazao je gradonačelnik Baldasar, zahvalivši se na doprinosu u realizaciji ovog projekta, vrijednog 1,765 milijuna kuna, započetog u listopadu 2011. godine i prethodnim gradskim upravama.
Predsjednik GK Mejaši Vice Mihanović ukazao je na ponos stanovnika Mejaša svojom novom ulicom, kazavši da je sretan jer se ova ulica otvorila baš u njegovom kvartu. „Sretan sam jer ulica nosi ime 141. brigade Hrvatske vojske i vjerujem da ne postoji niti jedan stanovnik Mejaša koji nije zadovoljan odabirom imena. Sretan sam i jer su Mejaši dobili novu ulicu, izgrađenu po svim pravilima struke, kojom se potvrđuje činjenica da postajemo dio urbanog Splita“, rekao je Mihanović.
O ratnom putu 141. brigade govorio je Nedjeljko Burazin, naglasivši da je nova ulica prije svega spomen na šezdeset poginulih branitelja iz ove brigade.
Ulica 141. brigade HV-e ide od Ulice sv. Spasa do Puta Smokovika i s te dvije ulice te s Ulicom Mejaši II zatvara „prsten Mejaši“, koji s novoizgrađenim zgradama tvori novi urbani dio tog istočnog splitskog kotara.U povodu 23. godišnjica osnivanja 141. brigade na Lovrincu su izaslanstva Grada Splita i Udruge veterana položili vijence na Groblju branitelja.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba