index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Prosudbena komisija Saveza društava Naša djeca Hrvatske obavila radni posjet Gradu Splitu

Prosudbena komisija Saveza društava Naša djeca Hrvatske je 7. i 8. studenoga boravila u Gradu Splitu. Sastavni je to dio evaluacijskog postupka kojim se utvrđuje zadovoljava li Grad Split sve potrebne kriterije za dobivanje počasnog naziva „Grada – prijatelja djece“.

2014_11_10_komisija.jpg Nakon što je Koordinacijski odbor Grada Splita u akciji „Gradovi i općine – prijatelji djece“ izradio svu potrebnu dokumentaciju te predao kandidaturu 30. rujna ove godine, Savez je poduzeo naredne korake evaluacije: obavio je terensko anketriranje učenika u 8 splitskih osnovnih škola, a potom i telefonsko anketiranje građana. Završna faza evaluacijskog postupka sastoji se od upoznavanja sa stanjem u gradu što je obavljeno izvidom peteročlane Prosudbene komisije.
Radni zadatak Prosudbene komisije započeo je u zgradi gradske uprave susretom s članovima Koordinacijskog odbora i radnih skupina Grada Splita, tj. osobama koje su izrađivale svu potrebnu dokumentaciju, a nakon toga su članovi Prosudbene komisije preuzeli vođenje 5 radnih timova koji su podijelili radne zadatke te su po zadanom programu obišli 47 lokacija izvida, različitih institucija, ustanova i udruga te se upoznali s radom istih. Radni timovi su posjetili nekoliko službi gradske uprave, a potom Osnovne škole Pujanki, Spinut i Trstenik, Obrtno tehničku školu, Dječje vrtiće More, Dobri i Mali dupin, Policijsku upravu Splitsko-dalmatinsku, četiri službe pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, splitsko Rodilište i Kliniku za dječje bolesti pri Kliničkom bolničkom centru Split, Centar za socijalnu skrb i Podružnicu Obiteljski centar, Košarkaški klub Split, udruge Anđeli, Most, Mentor, Lastavice, Zvono, Dyxy, RAINS, Klub trudnica i roditelja Split, Gradsko društvo Crvenog križa, Ligu za borbu protiv ovisnosti, Udrugu udovica hrvatskih branitelja domovinskog rata, a upoznali su i programe rada s djecom i mladima u Skautskom zboru, Glazbenoj mladeži, Dječjem zboru Srdelice, Turističkoj zajednici te župi Marije pomoćnice na Kmanu. Jedan od bitnih segmenata izvida bilo je i upoznavanje s načinima skrbi za djecu s teškoćama u razvoju pa su posjetili Polikliniku za rehabilitaciju osoba sa smetnjama te centre Slava Raškaj, Juraj Bonači i Centar za autizam. U Dječjem domu Maestral su se upoznali s programima i sveobuhvatnoj brizi za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi, a u Cartitasu sa skrbi za djecu iz socijalno ugroženih obitelji.
I dječji vijećnici su imali svoj radni zadatak u ovom izvidu. U OŠ Trstenik je organizirana prezentacija rada Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita, a članica Prosudbene komisije zadužena za odgoj i obrazovanje upoznala se i razgovarala s Deni, učenicom OŠ Trstenik i predsjednicom Dječjeg vijeća kao i njenim potpredsjednikom Ivanom iz OŠ Blatine-Škrape, a potom i s Lucijom iz OŠ Manuš, članicom vijeća koja je ujedno i članica Dječjeg foruma „Splitska dica“. Ivan, dječji vijećnik i predstavnik OŠ Ravne njive je iskoristio ukazanu priliku te je s članicom Prosudbene komisije obavio intervju koji će biti od posebne koristiti Odboru za informiranje i web, radnom tijelu Dječjeg gradskog vijeća. Nakon obavljenog izvida Prosudbena komisija podnosi svoje izvješće Središnjem koordinacijskom odboru Saveza društava Naša djeca Hrvatske koji će potom sveukupnom evaluacijom svih odrađenih faza i prikupljenih materijala donijeti odluku o statusu Grada Splita. Objava rezultata se očekuje u vrlo skorom roku, sredinom studenoga.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba