index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Splitske službe snijeg ne bi smio iznenaditi

Mjere zaštite i spašavanja u nepovoljnim vremenskim uvjetima 2014./2015. godine bile su teme radnog sastanka što su ga gradske službe održale s predstavnicima operativnih snaga zaštite i spašavanja, komunalnih poduzeća i ustanova, ...

2014_11_03_snijeg.jpg ... cestara te predstavnika DHMZ-a, Elektrodalmacije i Područnog ureda DUZS-a. Utvrđeno je da se sve službe spremaju da odgovor na vremenske nepogode bude što je moguće brži i bolji.

Kako se ne bi ponovili događaji iz veljače 2012.godine, djelatnici Odsjeka za komunalno gospodarstvo i redarstvo, Odsjeka za zaštitu i spašavanje, JVP, Vatrogasne zajednice, Crvenog križa, HGSS-a, PU SD, Prometa, Čistoće, Vodovoda i kanalizacije, Parkova i nasada, JU Park šume Marjan, Županijskih cesta, Hrvatskih cesta, Pointa, DHMZ-a, Elektrodalmacije i DUZS-a su ponovo analizirali na temelju tada stečenog iskustva izrađen plan održavanja prometnica i pješačkih zona u zimskim uvjetima kao i plan održavanja nogostupa i uz brze gradske prometnice i bolnice.
Planom su komunalna poduzeća i ustanove Grada Splita, te pojedine braniteljske udruge (kao dio sustava civilne zaštite Grada Splita) dobili točno određena zaduženja čišćenja nogostupa od snijega. Prometnice su podijeljene u tri kategorije prioriteta. Cestar, kao poduzeće s ugovorom za održavanje prometnica, raspolaže s pet ralica, JVP ima još jednu, i to se smatra objektivno dovoljnim za grad Split. Za uklanjanje snijega iz centra grada, iz pješačke zone, obvezu ima poduzeće Point koje je danas opremljeno za brzu reakciju u navedenim situacijama.Istaknuto je, također, da se bez aktivnog uključenja građana i vlasnika/korisnika poslovnih prostora, a sve u skladu s Odlukom o komunalnom redu,stanje u gradu ipak ne može normalizirati. Čišćenje nogostupa u širini objekta (parcele) od strane građana i korisnika poslovnih prostora je preduvjet da grad i pod snijegom nastavi funkcionirati.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba