index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Danska kraljica Margareta II stigla u Split

Danska kraljica Margareta II danas je, zajedno sa suprugom princom Henrikom došla u dvodnevni posjet Splitu. U Zračnoj luci „Split“, gdje je u 16,00 sati sletjela službenim zrakoplovom Kraljevine Danske, dočekao ju je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar ...

2014_10_23_danska-kraljica.jpg ... te poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u Splitu.
Uz gradonačelnika Baldasara kraljicu su dočekali i predsjednik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije Petroslav Sapunar, direktor Zračne luke Lukša Novak te veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Poul Erik Dam Kristensen zajedno sa savjetnikom u veleposlanstvu Kraljevine Danske Henrikom Hjernø Sørensenom.
Danska kraljica će u petak, 24. listopada, u 10,00 sati, u Staroj gradskoj vijećnici na Narodnom trgu (Pjaca) otvoriti izložbu „Ejnar Dyggve – Istraživanja u Dalmaciji“. Riječ je o danskom arhitekti, arheologu i povjesničaru umjetnosti Ejnar Aksel Petersen Dyggveu (1887.–1961.) čiji rad čini jedan od temelja za proučavanje povijesti arhitekture u Hrvatskoj i koji je karijeru posvetio istraživanjima na području današnjeg Solina i Splita. Potpisat će se i Sporazum o suradnji hrvatskog i danskog ministarstva kulture o digitalizaciji, katalogizaciji i osiguravanju slobodnog pristupa cjelokupnoj arhivi Ejnara Dyggvea, kao dijelu arhivske građe splitskog Konzervatorskog odjela te ugovor o suradnji na istraživanju podvodne arheologije, gdje će kao partner biti uključen zadarski centar za podvodna istraživanja.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba