index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Primanje za dobrovoljne davatelje krvi

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo danas je, u povodu Dana dobrovoljnih davatelja krvi primila 36 splitskih darivatelja, koji su ostvarili jubilaran broj darivanja krvi (35, 55 i 75 davanja za žene; 50, 75 i 100 davanja za muškarce).

2014_10_22_DDK.jpg „Kada se u vijećnici otvaraju ponude na natječaj uvijek kažem; ajme koliko je ljudi. A danas sam baš sretna što vas je toliko. Bit u vašem darivanju krvi je onaj humani aspekt koji u sebi nosite i ja vam od srca zahvaljujem i želim da u tome ustrajete i dalje. Posebno čestitam ženama. Ponosan je svaki grad i svaka zemlja koja ima darivatelje krvi. Vi dajete najviše što imate, dajete sebe i ja vam na tome zahvaljujem“, kazala je zamjenica Batarelo.

Ispred splitske organizacije Crvenog križa zamjenici se na primanju zahvalio Tomislav Gojo, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Split. „Ovo je lijepa tradicija, koja je ustanovljena prije pet godina i lijepa je prilika da se zajednički zahvalimo davateljima na njihovoj humanoj gesti. Danas prisutni davatelji su dali oko tisuću litara i možete samo zamisliti koliko je time spašeno ljudskih života“, kazao je Gojo, ističući da je svake godine sve veći broj jubilarnih davatelja. Naime, prije pet godina ih je bilo 22, a ove 36. Također, prije pet godina je prikupljeno 4500 doza, a ove preko 8 tisuća doza krvi. On je pozdravio i kolege iz DDK „Brodosplit“, koji su se prvi put pridružili ostalim klubovima na ovakvom primanju.
„Naši ljudi su humani i solidarni. Ovdje je ljeti krv posebno potrebna, ali znamo da nikada nitko nije stradao jer nije bilo krvi. Naš cilj je da krv čeka pacijenta, a ne obratno“, kazao je Antun Nakić, predsjednik DDK zaposlenika u upravi i time na neki način domaćin u zgradi Gradske uprave.
Na primanju je bila i Nives Pavić, rekorderka sa 75 davanja, inače članica DDK Plokite. „Počela sam davati još u školi i sada redovno dajem tri puta godišnje. Jednom je moju krv primila i moja kolegica s kojom sam radila. Nakon davanja čak se i osjećam bolje“, kazala je rekorderka Pavić, pozvavši mlade da se u što većem broju uključe u davanje krvi.

Uz nju primanju su prisustvovale i Srdelić Dijana (55 davanja) te Borovina Laurinda, Franić Blaženka, Lendić Ana i Fadić-Bulatović Anđelka (35 davanja). Među muškarcima, sa 100 davanja bili su Marević Nediljko, Nakić Antun i Šerić Vlado. Sa 75 davanja bili su Mandić Zoran, Parać Tonči i Šegvić Neven, dok su sa 50 davanja bili Antičević Ivica, Bilić Branko, Dorvak Petar, Đorđević Dragan, Glavan Ljubomir, Govorko Ante, Grgin Zoran, Gurdulić Robert, Jurić Vedran, Lilić Ivica, Kožul Emil, Kunac Predrag, Maček Josip, Martinović Dragutin, Medvedec Franjo, Mihalec Damir, Munitić Srđan, Sardelić Ivica, Šećer Ante, Šimac Duško, Trška Zlatko, Turinski Joakim, Vidošević Predrag i Vujević Mladen.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba