index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

U Splitu održan "Sajam mogućnosti"

U sklopu preventivnog projekta „ Zajedno možemo više“ Grad Split je u suradnji s Policijskom upravom Splitsko-dalmatinske županije ove je subote na splitskoj Rivi organizirao manifestaciju pod nazivom „Sajam mogućnosti“.

2014_10_19_Sajam_mogučnosti.jpg Riječ je o projektu koji se već treću godinu za redom provodi radi prevencije zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i svih drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je prvenstveno učenicima četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola.

Na splitskom Sajmu mogućnosti, djeca i njihovi roditelji  imali  su se priliku upoznati s različitim sadržajima i aktivnostima kulturno-umjetničkih, športskih i ostalih udruga na području grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a sve kako bi djeca za sebe mogla odabrati aktivnost kojom bi kvalitetno ispunila slobodno vrijeme. Osim dobivanja informacija o klubovima i udrugama, djeca su uz ostalo mogla zaigrati mini stolni tenis, okušati se u veslanju na simulatorima, te vidjeti rezultate kreativnog rada članova Zajednice tehničke kulture grada Splita.

„Sajam mogućnosti“ pratilo je lijepo i sunčano vrijeme tako da su mnogobrojna djeca uz roditelje uživali uz prigodnom programu solinskih mažoretkinja, nastupima plesnih klubova Noa, Dance box, Solinskih bubamaraca, Nadaline, Sedmi vjetar, Plesni teatar glazbene mladeži, Sirena, Pulsar,  Mirela, Talen studio M,  te nastupu dječjeg zbora Srdelice i solista, kao i izvedbi članova Kulturno umjetničkog društva „Jedinstvo“.

Djeca i roditelji su na Rivi  mogli vidjeti službeni motocikl, kao i službenog psa, te su se policijski službenici družili s djecom i roditeljima, a sve zainteresirane službenici Postaje prometne policije Split, kao i pripadnici prometne jedinice mladeži,  upoznali su s načinom rada policije.

S obzirom da je 18. listopada obilježen i Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima, policijski službenici Odjela prevencije, uz kontakt policajce Prve i Druge policijske postaje Split, građanima su dijelili informativne materijale, kako bi ih upozorili na problem i potaknuli da se dodatno informiranju o problemu trgovanja ljudima, a sve u sklopu akcije Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom „Zajedno“.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba