index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Otvoren Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK)

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić danas je u središtu Splita u Ulici bana Josipa Jelačića otvorio Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK).

2014_10_21_cisok.jpg Riječ je o desetom takvom uredu u Hrvatskoj, koji djeluje pod okriljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Otvaranjem Centra se želi omogućiti široj zajednici usluge profesionalnog usmjeravanja, kako bi građani, prvenstveno mladi, uspjeli odabrati odgovarajuće obrazovanje i zaposlenje te pridonijeti razvoju zajednice i gospodarstva na lokalnoj i nacionalnoj razini.
„CISOK je mjesto gdje se otvaraju mogućnosti zapošljavanja mladim ljudima. Ovdje bi se trebali sastajati mladi ljudi koji će tražiti informacije gdje se zaposliti, što raditi i s kojim kompetencijama imati mogućnost zapošljavanja“, kazao je ministar Mrsić, koji je istakao da je jedan od najvećih problema u Hrvatskoj, vezanih uz zapošljavanje, takozvana strukturna nezaposlenost.
Prostor površine 208 metara kvadratnih za ovaj projekt je osigurao Grad Split, a troškove za njegovo uređenje, kao i troškove najma u iznosu od 3150 kuna mjesečno snosi Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. „U vremenu u kojem živimo tržište rada doživljava stalne i korijenite promjene i tu pobjeđuje onaj koji je jači, s većim kompeticijama, informacijama i znanjem. Znanje je pak ključan element opstanka na tržištu. Zato je od izuzetne važnosti da se ovaj centar otvara u Splitu. Uvjerena sam da će on biti od pomoći, ne samo mladima, nego i svima onima koji se smatraju konkurentnima na tržištu rada“, kazala je zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo istaknuvši da će grad i dalje pomagati svima onima koji želje bolje i ugodnije živjeti u Splitu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba