index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Otvoren Mjesec hrvatske knjige

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture u Gradskoj knjižnici „Marka Marulića“ danas je otvorena manifestacija „Mjesec hrvatske knjige“, a događaju je prisustvovao i Igor Baković, savjetnik splitskog gradonačelnika za kulturu i znanost.

2014_10_15_Dani_knjige.jpg Manifestaciju je otvorio pomoćnik ministrice za kulturu Vladimir Stojsavljević, koji je između ostalog kazao kako knjiga nije samo obrazovanje, nego i dokument o životu kojeg sam živiš. „Ona ti pomaže da saznaš tko si, a važno je i što ti ona prenosi iskustva davno otišlih ljudi. Knjiga nije samo predmet. Ona je prvenstveno sadržaj. Knjiga je zaista najveći doseg ove civilizacija. Sadržaj knjige velik je kao svemir i koristan i pametan onoliko koliko se odlučimo da to prepoznamo i uvažimo. Knjiga je ono što smo mi“, kazao je Stojsavljević.

Izražavajući zadovoljstvo da je Split ove godine izabran za grad u kojem će se otvoriti ova manifestacija, savjetnik Baković je kazao da je knjiga nepresušno dobro. „Knjiga je ono što moramo stalno isticati kao temeljnu vrijednost u sustavu razrušenih vrijednosti koje propagiraju neki mediji i općenito postoji u društvu. Ljubav prema djeci najlakše potičem čitanjem knjiga i zato želim pohvaliti organizatore da su za temu izabrali ljubav. To je sjajna tema i našoj djeci moramo stalno isticati vrijednost knjige i vrijednost čitanja“, kazao je Baković.

Suorganizator otvaranja, koje se održalo pod pokroviteljstvom Grada Splita, je Gradska knjižnica, koja je i suorganizator programa, koji se ove godine održava na temu ljubavi. S tim u vezi je održan i natječaj za neispričanu priču, na kojeg je stiglo 240 priča, a treću nagradu je dobila Milena Budimir iz Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba