index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

U splitskim osnovnim školama provedena akcija „Splitska dica o Konvenciji“

Tijekom Dječjeg tjedna,  u razdoblju od 6. do 10. listopada, u svih 27 osnovnih škola Grada Splita provedena je akcija „Splitska dica o Konvenciji“. Ovom akcijom su splitske osnovne škole ...

2014_10_15_naj-akcija.jpg ... dale svoj doprinos obilježavanju 25. godišnjice usvajanja Konvencije o pravima djeteta na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda. Akciju su vodili članovi Dječjeg gradskog vijeća sukladno zadatku kojeg su preuzeli na konstituirajućoj sjednici Vijeća održanoj 24. rujna u Gradskoj vijećnici Grada Splita.
Posebnost ove akcije jest u tome što su nositelji akcije dječji gradski vijećnici, provodila se kao prva radna aktivnost novoosnovanog Dječjeg gradskog vijeća te se održavala u isto vrijeme po istim pravilima u svim osnovnim školama Grada Splita.
Dječji gradski vijećnici su dobivenu prezentaciju o Konvenciji o pravima djeteta prenijeli članovima Vijeća učenika, a oni su dalje istu odradili u svojim razrednim odjelima. Po završetku prezentacije razredni odjeli su aktivno sudjelovali u radu neke od ponuđenih 8 radionica: „Igra s imenima“, „Ruke u vis!“, „Iskorak“, „Razbijanje kruga“, „Prava proizlaze iz potreba“, „Simboli prava djeteta“, „Identiteti – diskriminacija – različitosti“ i „Decentracija“ koje su prilagođene uzrastima I. - VIII. razreda. Školama je također ostavljena mogućnost odrađivanja neke radionice izvan onih koje su već pripremljene i ponuđene. Za vrijeme rada u razrednim odjelima članovi Vijeća učenika su vodili bitne zabilješke i dokumentirali rad raznim fotografijama, plakatima i sl. Sva iskustva iz razrednih odjela preko članova Vijeća učenika su prenesena dječjem gradskom vijećniku, a on će iskustva svoje škole prenijeti kroz osobno izvješće na sjednici Dječjeg gradskog vijeća koja će se održati krajem listopada.
Dječji gradski vijećnik je aktivnosti u svojoj školi provodio u suradnji s koordinatorom škole za Dječje gradsko vijeće, a radi se o osobi pedagoške struke koju je imenovao ravnatelj. Sukladno uputama, Koordinacijskom odboru su 13. listopada dostavljena kratka izvješća o provedenoj akciji na razini škole zajedno s pratećim fotografijama. Sukladno odluci Koordinacijskog odbora Grada Splita za provođenje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ provedena akcija će biti kandidirana za NAJ - AKCIJU 2014. godine. Kandidatura se podnosi Savezu društava Naša djeca Hrvatske kao sastavni dio kandidature Grada Splita za dobivanje statusa „Grada – prijatelja djece“. Uspješnim provođenjem akcije „Splitska dica o Konvenciji“ djeca osnovnih škola našeg Grada su pokazala svoju spremnost preuzimanja i kvalitetnog obavljanja povjerenih zadataka te veliku kreativnost svih sudionika akcije koju će dječji vijećnici javno prezentirati na idućoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba