index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Grad Split - Zdravi grad

U Vinkovcima je proteklog vikenda (9.-11. listopada) održan poslovni sastanak i  Izborna skupština Hrvatske mreže zdravih gradova, čiji je Grad Split dugogodišnji član sa statusom Zdravog grada.

2014_03_15_Banovina_01.jpg Riječ je o asocijaciji koja je dio Globalne mreže zdravih gradova Svjetske zdravstvene organizacije, a okuplja hrvatske gradove i županije radi promicanja ideje zdravlja. Čine je općine, gradovi i županije čija su predstavnička tijela donijela Odluku o pokretanju projekta Zdravi grad ili Zdrava županija.
Hrvatska mreža zdravih gradova obuhvaća 18 županija i 17 gradova.
Uz članove/predstavnike zdravih gradova, Mreža okuplja i liječnike iz područja javnog zdravstva, psihologe, urbaniste i druge profesionalce.
Split je jedan od gradova u Hrvatskoj koji je prepoznat kao grad koji uči i primjenjuje dobre modele kako iz zemlje tako i iz inozemstva u provedbi programa i projekata iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite.
Svoje djelovanje zdravi gradovi prije svega temelje na Deklaraciji o ljudskim pravima, Socijalnoj povelji Europskog parlamenta i Deklaraciji o čovjekovu okolišu (Svjetska zdravstvena organizacija).
Za predstojeće razdoblje, kako bi se unaprijedile javnozdravstvene potrebe i trajno poboljšavala kvaliteta života u našem gradu, izradit će se novi zdravstveni profil grada Splita, nastojati osigurati sredstva za realizaciju potreba, uključiti u nove projekte građane, udruge, vrtiće, škole, ustanove, privredne subjekte, te Turističku zajednicu grada Splita. Na ovogodišnjoj Izbornoj skupštini Hrvatske mreže zdravih gradova u Vinkovcima Grad Split je predstavljala Nina Miličević, gradonačelnikova savjetnica za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba