index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Zapovjednik ratnog broda SAD-a posjetio splitskog gradonačelnika

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas izaslanstvo desantnog  ratnog broda SAD „USS MESA VERDE (LPD 19)“, koje je predvodio zapovjednik, kapetan bojnog broda Kenneth Reynard.

2014_10_07_uss-mesa-verde.jpg Zaželjevši dobrodošlicu zapovjedniku Reynardu i članovima njegove posade gradonačelnik Baldasar je izrazio nadu da će se u Splitu dobro odmoriti i uživati u miru i sigurnosti nakon dugovremenog boravka u ratnoj zoni i sudjelovanja u vojnim operacijama.
„Brodovi naših prijatelja su uvijek dobrodošli, kako iz razloga sigurnosti tako i turizma. Nadam se da će vam ugodno vrijeme omogućiti dobar provod i da ćete se vratiti kao turisti“, kazao je splitski gradonačelnik.
Zapovjednik Reynard se zahvalio na gostoprimstvu i srdačnosti s kojom je dočekan u Splitu.
„Već sada se ugodno osjećamo nakon devet mjeseci aktivnosti u ratnoj zoni. Odlaskom na odmor mogli smo birati mjesto s liste koju nam je ponudila VI flota. Odabrao sam Split, jer sam ovdje bio prije 15 godina. Duh grada je ostao isti, iako je grad narastao i proširio se. Nadam se da će u Split doći i drugi brodovi VI flote“, kazao je zapovjednik Reynard, pojašnjavajući da će za boravka u Splitu sudjelovati i u združenoj vježbi s Hrvatskom ratnom mornaricom, nakon čega konačno odlaze u domovinu. Brod će u Splitu boraviti do 10.listopada i za to vrijeme će biti na vezu br 27/28 u gradskoj luci. Ovaj 209 metara dug brod, na kojem je 360 članova posade konstruiran je za akcije na moru, ali i kao podrška prilikom iskrcavanja kopnenih trupa. U Split je doplovio iz Perzijskog zaljeva gdje je sudjelovao u operacijama podrške slamanja radikalnih islamista ISIL-a u Iraku.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba