index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Predsjednik Josipović otvorio prostorije udruge Zdravi grad

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, u čijoj je pratnji bila zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo, danas je u Splitu otvorio novouređene prostorije udruge Zdravi grad.

2014_10_06_zdravi-grad.jpg „Civilni sektor, udruge, volonterstvo su nova, dodana kvaliteta životu u svakoj državi pa tako i u Hrvatskoj. Mi smo u Hrvatskoj od samog nastanka naše države bili snažno oslonjeni na volonterski rad, od teških vremena pomaganja stradalima u ratu do danas, kada se sve više rad udruga okreće kvaliteti života, suvremenim vrijednostima održivog razvoja, zdravlju, obrazovanju. Poznajem vaš rad i mogu vam na njemu čestitati. Posebno mi je drago da u vidu imate europska sredstva što je dobra prilika koju nitko pa ni udruge ne bi trebale propustiti. Nadam se da u svom radu nećete nimalo popuštati i da ćete svom gradu i županiji dati veliki doprinos“, rekao je predsjednik Josipović.
„Ubrzano življenje danas često uzima danak onome što se zove kvalitetna prehrana tijekom dana. Zato je važno osvijestiti kod mladih da ono što danas unose u sebe čini budućnost njihovog života, zdravlja i rada. Kako njih osobno kao pojedinaca, tako i društva koje teži biti zajednica sretnih i zdravih ljudi. Zato vam čestitam na svemu što ste postigli i želim da ostvarite još bolje rezultate“, kazala je zamjenica Batarelo, izražavajući nadu da će se u doglednoj budućnosti aktivnosti udruge proširiti na sve splitske osnovne školeInače, riječ je o dodatno uređenom prostoru udruge od cca 60 m2 (koja sada djeluje u prostoru ukupne površine 135 m2), u sklopu kojeg se nalazi edukacijski centar Stella Polaris i Centar izvrsnosti George Mateljan. Kako je istaknula predsjednica udruge Andrea Russo, u tom prostoru s kuhinjom, u cilju promicanja zdrave prehrane, zainteresirani građani će moći učiti kako odabirati, čuvati i pripremati najzdravije namirnice. Prostor je uređen uz pomoć privatnih donacija, a vrijednost radova je iznosila oko 300 tisuća kuna.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba