index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Predstavljen festival „Tjedan zaljeva Morbihan“

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo danas je zajedno s Elom Žižić, pročelnicom Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove i Sinišom Kukom, pročelnikom Službe za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru ...

2014_09_29_morbihan.jpg ... primila izaslanstvo francuske udruge „Tjedan zaljeva Morbihan“ i splitske udruge „Cro naves“.
Oni su predstavili projekt 8. festivala „Tjedan zaljeva Morbihan“, koji će se održati u svibnju 2015. godine, kada će Republika Hrvatska biti u statusu „specijalnog počašćenog gosta“ – zemlje partnera. Riječ je o jednom od najvećih festivala mora, koji se održava svake druge godine u zaljevu Morbihan, u Bretanji, na obali Atlantika, kojem je intencija promocija i zaštita maritimnih i pomorskih vrijednosti.
Kako su pojasnili gosti iz Francuske, Aimé Kerguéris, predsjednik udruge koja organizira festival, potom Polig Belenfant, izvršni direktor udruge te Jakez Kerhoas i Anne Burlat direktori i vlasnici tvrtke „Grand Large“, koja je organizator najvećih svjetskih i europskih maritimnih festivala (Festival mora i mornara – Brest i Le semaine du golfe Morbidan), ovaj festival okuplja plovila svih veličina i raznih pomorskih tradicija: jedro i veslo, mali tradicijski brodovi, klasične jahte, stari ribarski i radni brodovi. Tokom tog tjedna više od tisuću tradicijskih brodova podijeljenih u različite klase svakodnevno će ploviti zaljevom te boraviti u različitim lukama i sidrištima, a mornari i posjetitelji će biti ugošćeni u 16 luka. Također, održavaju se brojne kulturne i gastro manifestacije.
Od svog 4. izdanja, na festivalu jedna država ili njena regija imaju status „specijalno počašćenog gosta“. Nakon Alpes maritimes 2007. g., Walesa 2009. g, Baskije 2011. g. i Nizozemske 2013. g., 2015. bi Hrvatska trebala imati priliku predstaviti svoju maritimnu baštinu sa flotom brodova na moru, a na kopnu u svom maritimnom selu, na rivi u gradu Vannes, svoju kulturu, tradiciju i turizam.S tim u vezi su Plamenko Bavčević, predsjednik udruge „Cro naves“ i Saša Lukić, tajnik udruge istakli da su za nastup Hrvatske već dobili podršku u Hrvatskoj turističkoj zajednici i Hrvatskoj gospodarskoj komori, a da će u mjesecu studenom o festivalu razgovarati s Predsjednikom Republike i u Vladi Republike Hrvatske. Naveli su da i da je već osigurana podrška brojnih udruga i poduzetnika, naglasivši kako je ovaj festival izuzetna prilika prezentacije hrvatske pomorske tradicije, kulture, povijesne baštine, gastronomije i turizma.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba