index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Prostor u Gundulićevoj predan Udruzi Most i beskućnicima

Splitski su beskućnici nakon četrnaest godina djelovanja u neuvjetnim prostorima na Zlodrinoj poljani noćas po prvi put prenoćili u novouređenom prenoćištu u Gundulićevoj ulici.

2014_07_15_Udruga_Most_01.jpg „Prije mjesec dana smo prostor otvorili, a večeras ga prepuštamo Udruzi Most i korisnicima“, rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar u svom sinoćnjem obraćanju okupljenima u prenoćištu. Prema njegovim riječima nakon provedenog Javnog natječaja prostor je na upravljanje predat Udruzi Most koja se svih proteklih godina iskazala kao dušebrižnik potrebitih.

„Od ukupno 700 metara četvornih uređeno je 400 kvadrata sa 16 spavaonica gdje se za sada može smjestiti četrdeset ljudi. Volio bih da je ovdje uvijek prazno, ali nažalost, život je takav. Želim vam da prenoćite ovdje i da nikad više ne dođete!“, kazao je ovom prigodom Baldasar.

Đordana Barbarić zahvalila se svima koji su pripomogli da se uredi novo prenoćište, a posebno je istaknula partnerski odnos s Gradom, koji bi trebao biti primjer kako lokalna samouprava treba surađivati s civilnim sektorom.

2014_07_15_Udruga_Most_02.jpg„Jako sam sretna danas, ovo je veliki trenutak za Grad Split. Kad se najslabijima, onima bez podrške, bez obitelji pruži ovakav prostor. To mu je na slavu - istaknula je Đordana Barbarić, predsjednica Udruge MoST prilikom useljenja beskućnika u novo prihvatilište u Gundulićevoj ulici.

Prije rezanja torte, okupljenima u Gundulićevoj obratio se i beskućnik Mile kazavši kako je "ovo nešto predivno". „Ja san se danas onesvijestio kad sam vidio kako sve izgleda. Cijela udruga i mi, mi smo jedna obitelj, oni su nam 24 sata dostupni. Hvala svima, nemam više riči“, zaključio je Mile.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba