index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Izaslanstvo Grada Splita na Međunarodnoj konferenciji gradonačelnika u Izraelu

„Grad budućnosti danas“ naziv je Međunarodne konferencije gradonačelnika koja se od 15. do 19. lipnja ove godine održava u Izraelu u organizaciji Američkog židovskog kongresa i drugih eminentnih suorganizatora iz Izraela i SAD-a.

2014_04_10_Split_C.jpg Na kongresu sudjeluje 34 gradonačelnika iz svih dijelova svijeta; Berlina, Moskve, Nice, Sofije, Paname, Pekinga, Sarajeva, Buenos Airesa, Nikozije, Vilniusa, Jeruzalema, Tel Aviva, Be'er Sheve…
Delegacija Grada Splita u čijem su sastavu gradonačelnik Ivo Baldasar, zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević i voditelj Odsjeka za međunarodne poslove, Nikola Horvat, odlazi u subotu na ovu Međunarodnu konferenciju po pozivu Ministarstva vanjskih poslova Izraela i uz poseban angažman bivšeg veleposlanika Izraela u Republici Hrvatskoj, Yosefa Amranija.
Povod za prihvaćanje poziva je izuzetna prilika za susrete s brojnim eminentnim sudionicima, razmjena znanja i strategija na područjima gospodarstva, poduzetništva, znanosti, naprednih tehnologija i inovacija.
Ovom prilikom izaslanstvo Splita susrest će se i razgovarati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, te sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Izraela Tzachijem Hanegbijem, veleposlanikom Republike Hrvatske u Izraelu, Pjerom Šimunovićem, Danom Shechtmanom,dobitnikom Nobelove nagrade za kemiju. Susrest će se i sa brojnim izraelskim gospodarstvenicima, među kojima i s Modijem Grossom, investitorom zainteresiranim za ulaganje u KK Split.
Programom je predviđeno sudjelovanje na predavanjima posvećenim temi stvaranja poduzetničke klime u gradovima, gdje će se prezentirati start-up projekti izraelskih poduzetnika. Grad Split, koji podupire uspješnu SHIFT konferenciju, te upravlja Microsoft inovacijskim centrom u sklopu Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, strateški je zainteresiran za razmjenu iskustava i razvoj suradnje s eminentnim stručnjacima na ovom području.
Na ceremoniji Globalne odgovornosti predstavit će se izraelske spasilačke postrojbe i njihova iskustva suradnje s gradovima. Grad Split zainteresiran je za unaprjeđenje sustava sigurnosti, a osobito onih koja se odnose na organizaciju, opremu i spašavanje prilikom potresa i ostalih elementarnih nepogoda.
U Centru za inovacije Sveučilišta u Jeruzalemu prezentirat će se high-tech tvrtke, projekti i tehnologije štednje energije u urbanom okruženju i sigurnost urbanog prometa.
U Tel Avivu će profesor i nobelovac Dan Shechtman upoznati sudionike s naprednim tehnologijama i inovacijama u učenju za dječje vrtiće. Delegacija će posjetiti i jedinstvenu, potpuno digitaliziranju srednju školu Tichonet ('škola bez knjiga') i upoznati se s inovativnom pedagogijom i vještinama u obrazovnom sustavu 21. stoljeća.
Planiran je i sastanak s dr. Ornom Berryjem, korporativnim predsjednikom i glavnim menadžerom Centra za izvrsnost Izreala, te posjet high-tech parku gdje će se upoznati s cyber tehnologijama i inovativnim projektima urbanog razvoja.
Zadnjeg dana boravka delegacija će posjetiti Beit Shemesh, grad partner Splita od 1994. godine, radi razgovora o produbljenju prijateljskih odnosa i nastavku suradnje.
Delegacija će se pokloniti žrtvama Holokausta u Yad Vashemu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba