index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Gradonačelnik Ivo Baldasar uručio nagradu Splitski cvit Đordani Barbarić

Predsjednica udruge MoST, Đordana Barbarić dobitnica je nagrade Spitski cvit, koju dodjeljuje udruga Naš kvart i koju joj je, na prigodnoj svečanosti, u povodu današnjeg praznika međunarodnog Dana žena uručio splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

2014_03_08_H_Park_01.jpg Nagrada se dodjeljuje ženama za izniman doprinos kvailteti života u Splitu, a Đordana Barbarić je ove godine izabrana između 15 kandidatkinja, temeljem njenog humanitarnog rada s beskućnicima te rada s mladima s poteškoćama u ponašanju.
Zahvalivši se udruzi Naš kvart i njenim čelnicama Mileni Mratinić i Smiljani Štroligi organizaciji ove akcije Đordana Barbarić je kazala kako je nagrada u prvom redu priznanje MoST-u. "Ovo je priznanje MoST-u i to mi najviše znači te ga dijelim sa cijelom ekipom volontera i korisnika. Sretna sam zbog svoje obitelji i veloluških, stankovačkih i segetskih gena. Ovo je za moju dicu i one koji dolaze, nadam se, posli mene", rekla je Barbarić primajući nagradu.
Uručujući nagradu te plakete ostalim kandidatkinjama gradonačelnik Baldasar je ujedno svim ženama čestitao Dan žena. Podsjetio je da se u vrijeme njegovog djetinjstva ovaj dan obilježavao i kao Majčin dan. Potom je citirao misao da je od svih sila u svemiru najmoćniji spoj žene i muškarca te da ovom prilikom odaje počast nježnijoj polovici te svemoćne kombinacije.
Mratinić je navela kako je Split veliki grad jer ga čine veliki ljudi, velike žene koje u tišini rade velika i dobra djela. Cilj akcije je otkriti ih i dodijeliti im priznanje da bi bile putokaz nama i našoj djeci.
Milena Mratinić, predsjednica udruge „Naš kvart“, je kazala kako je cilj nje i njenih suradnica bio da na površinu, iz svojih svakodnevnih života izađu žene koje su „naše živote učinile ljepšima“.
"Za mene je ovo jako emotivan događaj. Ovo je druga godina dodjele priznanja Splitski cvit i želja nam je da ona postane tradicionalna. Split je veliki grad, jer u njemu žive veliki ljudi, ali i velike žene koje rade u tišini i njih želimo istaknuti", rekla je Mratinić.
2014_03_08_H_Park_04.jpgSvim kandidatkinjama se zahvalio i Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, rekavši da one predstavljaju "svjetlo i uzore mladima i starima", dodavši da žene zaslužuju pažnju tokom cijele godine, a ne samo jedan dan u godini. Ove godine su kandidirane: Đurđica Brešković, Helena Budiša, Zvjezdana Čagalj, Herci Ganza Čaljkušić, Barbara Kovačić Domančić, Branka Bezić Filipović, Hicela Ivon, Katja Korljan, Milijana Kovačević, Ljiljana Prebanda, Ljerka Šimunković, Davorka Velić, Blanka Vlašić, Marija Županović i nagrađena Đordana Barbarić. Prošle godine je Splitskim cvitom proglašena Dijana Aničić, osnivačica i predsjednica Udruge Anđeli.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba