index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

6. veljače 2014. - Gradonačelnik otvorio izložbu SKD „Triglav“

U povodu „Prešernovog dana“, kojeg Slovenci u čast svog najvećeg pjesnika France Prešerna slave kao kulturni i državni praznik, splitski gradonačelnik je u prostorijama Slovenskog kulturnog društva „Triglav“ na Kmanu...

2014_02_06_sd-triglav.jpg ... otvorio likovnu izložbu na kojoj su izloženi radovi članova društva.
Splitski gradonačelnik je domaćinima čestitao praznik izrazivši zadovoljstvo da su se sugrađanima koji su rođeni, ili vuku porijeklo „sa sunčane strane Alpa“ u druženju i aktivnostima pridružili i mnogi drugi Splićani.
Pozdrav i zahvalu gradonačelniku na suradnji izrekli su Nadežda Eterović, predsjednica Vijeća slovenske nacionalne manjine grada Splita te Cveto Šušmelj, predsjednik Vijeća slovenske nacionalne manjine Splitsko dalmatinske županije i predsjednik društva.

„Poštovani gradonačelniče, zadovoljstvo nam je da ste večeras s nama i da vam možemo pokazati bar mali dio naše aktivnosti i našeg kulturnog stvaralaštva“ rekao je predsjednik Šonc. On je izrazio zadovoljstvo potporom koju pruža grad slovenskim vijećima i društvu te napomenuvši da je on prvi gradonačelnik u novim prostorijama društva te zaželjevši njemu i svima ugodno druženje.

2014_02_06_skd-triglav.jpgNa izložbi, koja će biti otvorena do 28. veljače, predstavljeno je 20 radova u raznim tehnikama. Ujedno, u subotu, 8. veljače, u Gradskom kazalištu mladih će se održati cjelovečernji koncert na kojem će nastupiti mješoviti zbor društva te zborovi iz Slovenije.

Inače, SKD „Triglav“ je osnovano 9. svibnja 1992. godine i u okviru njega djeluje više sekcija, a izdaju i časopis „Planika“.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba