19. prosinca 2013. - Održana 4. smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina

U Domu Hrvatske vojske na Poljudu sinoć je održana 4. smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina grada Splita koju je otvorila Ana Đeldum, savjetnica gradonačelnika Ive Baldasara.

2013_12_19_smotra-manjina.jpg - Pred nama je vrijeme darivanja, vrijeme kad se družimo s najbližima, prijateljima i kolegama,vrijeme kad gradu Splitu darujete vrijednost koju jedan narod posjeduje i koja je neuništiva - vaše bogato kulturno nasljeđe. Kao Grad ponosni smo što imamo ovako veliki broj nacionalnih manjina koje se trude očuvati tradicionalne vrijednosti koje nas sve oplemenjuju - kazala je Đeldum te u ime gradonačelnika i svih zaposlenika Gradske uprave zaželjela vesele blagdane pune pjesme i međusobnog razumijevanja.
U manifestaciji koju je organizirala Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Splita na čelu s predsjednicom Nadeždom Eterović, sudjelovali su predstavnici makedonske, slovenske, mađarske, srpske i bošnjačke nacionalne manjine.
U dvosatnom programu pred brojnom oduševljenom publikom kulturna društva nacionalnih manjina izvela su bogat i raznovrstan program u kojem su sudjelovale razne sekcije pojedinih društava od djece vrtićke dobi do starijih članova kulturnih društava. Izmjenjivali su se folklorni plesovi, zborsko pjevanje i solo nastupi makedonskog kulturnog društva "Makedonija", slovenskog kulturnog društva "Triglav", Novog mađarskog kulturnog centra, mješovite pjevačke grupe "Danko Pišta" udruge Demokratske zajednice Mađara Hrvatske, pjevačkog zbora Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" te bošnjačkog KUD-a "Preporod" i mješovitog zbora "Sevdah". Ovu manifestaciju kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina koja je završila druženjem i prigodnim domjenkom Grad je financijski podupro s 10.000,00 kuna .

 
 
Posljednja izmjena: 27.1.2014